Gunta, Ginta, Gunda

Radoša dāvanu saiņošana

Saņemot dāvanas, spējam novērtēt ne tikai to, kas tiek dāvināts, bet kā tas tiek pasniegts. Interesants un oriģināls iesaiņojums dāvanai rada vēl lielāku vērtību.

Vienkāršākais, protams, ir palūgt, lai dāvanu iesaiņo tirdzniecības vietā, bet dāvanas vērtība pieaug, ja dāvanu saiņojam paši. Vai kāds maz ir iedomājies, ka dāvanas izvēle un tās iesaiņojums raksturo dāvinātāju? Izvēloties pašiem iesaiņot dāvanas, katrs var izpaust savas radošās spējas un ietaupīt naudu. Jau pierasts pie tradicionālā dāvanu saiņojamā papīra un dāvanu lentas. Varbūt ir vērts pamēģināt pārsteigt kādu ar radošāku dāvanas saiņojumu?

Dāvanas forma
Vienkāršāk, protams, dāvanu saiņot kastītē. Ja dāvana ir netradicionālas formas, tad saiņojumu var veidot kā konfekti, ievietot auduma maisiņā, veidot tūtiņu vai sainīti.

Iesaiņojamais materiāls
Lai saiņojums būtu radošāks, tradicionāli ierastā dāvanu saiņojamā papīra vietā var izvēlēties žurnāla, avīzes vai komiksa lapu, bērnu zīmējumu, audumu, kreppapīru, cepamo pārtikas papīru, folliju, u.tml. Izvēle būs atkarīga no tā, kam dāvana tiks pasniegta, kādos svētkos un kas tiks iesaiņots. Piemēram, mūzikas mīli var pārsteigt ar nošu lapā iesaiņotu dāvanu.

Lentas, bantes, striķīši, aukliņas, dzija
Sienamais materiāls var būt no dažāda veida un krāsas striķīšiem, aukliņām, bantēm, lentītēm, dzijas, veidojot interesantus dāvanas tīšanas veidus. Var izmantot pat vīriešu kaklasaiti, plānu zīda šallīti, video kasetes lentu, pērļu virteni.

Dekoratīvi elementi

Oriģinalitāti var panākt ar dažādiem dekoratīviem elementiem. Piemēram, dabīgiem vai mākslīgiem ziediem, uzlīmēm, lentu pušķīšiem, gliemežvākiem, kanēļa standziņām vai maziem simbolizējošiem elementiem, kas raksturotu attiecīgos svētkus. Lai izveidotu oriģinālu un interesantu dāvanu saiņojumu, noteikti jāpadomā arī par krāsu salikumu.

Galvenais nebaidīties un būt radošam!

Jaunākie raksti