Aldonis, Agija

Lieliskā dāvana - lidojums deltaplānā

Ja jums kaut reizi ir bijis sapnis lidot kā putnam, tad lidojums ar deltaplānu sniegs šo brīvības garšu augšup debesīs. Deltaplāns ir intriģējošs ar to, ka līdztekus ainavu baudīšanai un sajūtai, ka visa pasaule ir zem kājām, lidojumā izdalās arī krietna adrenalīna deva!

Tādēļ, ja vēlme gūt skaistas un neaizmirstamas emocijas ir lielākas par bailēm no augstuma, tad lidojums ar šo gaisa transporta līdzekli būs patiesi aizraujošs. Tā ir interesantākā dāvana,  ko man kā pārsteigumu iegādājās portālā dāvanuserviss.lv.



Gatavojoties putna lidojumam



Un tā, kādu laiku apcerot domu par izvizināšanos ar šo "gaisa agregātu", beidzot tas tiek izmēģināts!



Klātienē ieraugot deltaplānu, kas sastāv no nelielas metāla konstrukcijas, balstītas uz trim ritenīšiem un milzīgu delta spārnu augšpusē, jau rodas tīksmīgs prāts... Pilote šoreiz ir sieviete, kura rada uzticamu un pieredzējušu iespaidu. Pēc neliela informatīvā ievada izpildu nepieciešamās instrukcijas - uzvelku aizsargbrilles, ķiveri, pārbaudu kabatas (lai kas neizkrīt), un sēžos spēkratā. Esmu piesprādzēta sēdeklī aiz pilotes, un lidojums 300 metrus augšup var sākties! Jāpiebilst, ka esmu arī silti saģērbusies, jo vēja brāzmas debesīs ir krietni jūtamākas, kā uz zemes. Pilote bilst, ka lidojumi var notikt jebkurā gadalaikā, ja to ļauj laika apstākļi, bet, protams, pavasara vai vasaras saulīte priecēs dubultā.



Elpa aizraujas - esmu gaisā!



Droši vien katram, kas izvizināts ar deltaplānu, rodas savādāka sajūtu gamma. Man sajūsma mijās ar adrenalīnu un satraukumu, jo ieskrējiens un pacelšanās ir diezgan strauja. Tomēr pēc elpu aizraujošas minūtes esmu jau nedaudz apradusi ar situāciju - jā, es esmu augstu, augstu gaisā! Maksimāli cenšos tvert un izbaudīt skaistās ainavas, veroties uz zaļajiem laukiem un koku galotnēm zem mums,  plūdu skartajiem plašumiem Carnikavas apkaimē un Gaujas ieteku jūrā... Uh! Skaidrs ir viens - lidojums ļauj izjust vēl nebijušas emocijas, it īpaši tad, kad pilote izpilda (pēc klientu vēlmes) nelielus akrobātikas elementus, bet Tevi no debesu plašuma nešķir pat loga stikls! Tik vēja brāzmas un svaigais gaiss...



Lidojuma pēcgaršas notis



Pēc pāris minūšu lidojuma laižamies atkal lejup. Piezemējoties šķiet, ka adrenalīna sajūtu nomaina endorfīna hormoni, kas izraisa patīkamu labsajūtu. Acis ir prieka pilnas un seja staro - ir pat vēlme pāris minūtes pasēdēt un attapties pirms brauciena mājup, lai pārcilātu visu sajūtu gammu vēlreiz. 



Katrā ziņā 10 lidojuma minūtes ir pilnīgi pietiekami priekš pirmās reizes – vismaz man ar to pietika, lai vakarā vēl un vēl pakavētos domās par “trako” lidojumu. Kā arī, lai iedvesmotu sevi vēl kādreiz to atkārtot, līdzi ņemot draugus un iemūžinot jauko izklaidi arī videokamerā!

Jaunākie raksti