Laura, Jadviga

Praktiski ieteikumi gādājot tērpu izlaidumam

Klāt izlaidumu laiks! Lai arī katrs gads nes jaunumus modes tendencēs, un veikalu piedāvājumos ik gadus vērojamas jaunas vēsmas, ir ieteikumi, ko būtu vērts ielāgot.

Savu izlaiduma tērpu sagādā jau laicīgi.

Izlaidums ir daļēji oficiāls pasākums, tādēļ izvēlies atbilstošu tērpu. Tomēr, tas nenozīmē, ka koptēlā nav pieļaujamas dažādas interesantas detaļas un nianses. Izvēlies tērpu, kas atbilst tavai personībai!

Ļoti svarīgs koptēlā ir tērpa audums. Ja audums ir nekvalitatīvs, tad arī tērps izskatīsies lēti, lai cik modīgs un seksīgs būtu fasons.

Iespējams, ka ir lietderīgi izvēlēties tādu izlaiduma tērpu, ko var uzvilkt arī citos vasarā plānotos pasākumos.

Gādājot izlaiduma tērpu un apavus, noteikti jāpadomā, lai tie būtu ērti valkāšanai, lai pilnvērtīgi varētu izbaudīt svētku dienu.

Meitenēm…
Izlaiduma tērpā labāk izvēlēties gaišas un dzirkstošas krāsas. Absolventēm, kurām nav iesauļota ādas krāsa nebūtu ieteicams izvēlēties kleitu baltā, sudraba, zelta vai melnā krāsā.

Jaunības svaigums ir modes tendenču topa pirmajā vietā. Meitenēm jāatceras, ka garas vakarkleitas, smagnējas frizūras un “bieza” meikapa kārta padara jaunietes vecākas par saviem gadiem.

Izlemjot izlaiduma tērpu šūt, pirms tērpa skiču veidošanas, būtu labi apmeklēt salonus un veikalus. Vajadzētu uzzināt, kāda silueta, krāsas, auduma tērps piestāv.

Izlaiduma pasākumā nevajadzētu vilk melnas zeķubikses vai tīkliņa zeķubikses. Labākā izvēle būtu atbilstoši ādas krāsai pieskaņotas miesas krāsas zeķubikses. Turklāt līdzi paņemts lieks pāris zeķubikšu šai dienā var lieti noderēt!

Izvēlētai somiņai ne tikai jābūt pieskaņotai izlaiduma tērpam, bet arī apaviem.

Puišiem…
Puišiem ieteicams vai nu vasaras uzvalks no gaiša auduma (bēšs pelēks vai linu) vai krekls bez uzvalka.

Ja velc tikai kreklu un bikses, kaklasaite nav nepieciešama.

Tauriņš izlaiduma dienā būs pārāk svinīgs.

Liekot kaklasaiti, atceries, ka tās  pareizs garums ir līdz jostas vietai.

Krekla piedurknēm jābūt nedaudz garākām par uzvalka piedurknēm un apkaklītes stūriem jābūt nosegtiem ar uzvalku, izņemot gadījumu, ja krekls nav ar pagarinātiem stūriem.

Jāatceras, ka zeķes jāsaskaņo ar uzvalku un kurpju krāsu. Zeķēm jābūt tik garām, lai tad, kad apsēžas, nebūtu redzams kails kājas posms. Turklāt baltas zeķes izlaidumā nevelk.

Jaunākie raksti