Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Pavasara skaistuma noslēpumi

Vai kāds var iedomāties vēl labāku gadalaiku, lai modinātu sevi garīgām, emocionālām un fiziskām pārmaiņām, kā pavasari!? Pat, ja var, tad tomēr arī piekritīs, ka pavasaris tam ir kā radīts. Saule spīd arvien biežāk, putni dzied arvien drosmīgāk, sniegs kūst, ļaujot izspraukties no zemes pirmajiem asniņiem. Mājās atveram logus, lai no tiem nomazgātu visus ziemas putekļus, iztīrām drēbju skapjus, ieziemojam biezās drēbes un izvelkam gaismā gaišās, krāsainās un puķainās! Un, ja apkārt viss mostas, skan, mainās un aug, kā gan pašam nostāvēt malā un neiesaistīties? Un tad vēl pludmales sezona nav aiz kalniem....

Ar ko būtu jāsāk? Ar domām! Ar visu to, kas notiek Tavā galvā. Ko īsti Tu gribi mainīt vai uzlabot, un kāpēc? Ar pārliecību, ka Tev viss ir pa spēkam un viss ir iespējams, ja vien patiešām to vēlies!

Atdzīvināt sejas krāsu var ne tikai ar solārija palīdzību vai perfektu grimu. Ņem talkā enerģijas bagātu uzturu un fiziskās aktivitātes! Bagātini sevi ar vitamīniem, ēd vairāk zaļumus, sāc audzēt tos uz savas palodzes, diedzē graudus, rīko sulu kūres, uzrīko īstu reaktīvo vitamīnu sprādzienu savā virtuvē!

Uzlabo asinsriti un iedves vairāk enerģijas jau no rīta, noskalojoties ar vēsu ūdeni, izkustoties rīta rosmē, skrējienā pa parku vai pastaigā ar suni. Atceries izdzert glāzi ūdens no rīta un neaizmirsti par brokastīm, vai tā būs omlete ar dārzeņiem, auzu pārslu biezputra vai jogurts ar diedzētiem graudiem, to izlem pati, bet pierodi iesākt dienu ar brokastīm, kas Tevi uzlādēs ar enerģiju vismaz līdz nākamajai uzkodai vai pusdienām!

Noskaņa aktivitātēm arī rodas mūsu prātos, tāpēc, lai nebūtu jānododas aktivitātēm ar piespiešanos, izvēlamies sev tīkamākās un efektīvākās. To vislabāk uzzināt ir izmēģinot! Interesējies, meklē, dodies un izdari, nobaudi un izvēlies labāko sev!

Nepārspīlē, neuzņemies uzreiz pārāk daudz! Sāc ar mazumiņu. Ar piecu minūšu rīta rosmi pēc tam, kad esi kārtīgi izstaipījusies gultā pēc pamošanās. Ja nekad iepriekš neko neesi darījusi, atceries, ka organismam pakāpeniski jāpierod pie slodzes. Ideālā variantā painteresējies pie sava ārsta par savu veselības stāvokli, lai viņš varētu ieteikt, kāda slodze būtu piemērotāka Tev. Nūjošana, peldbaseins, velotrenažieris vai fizioterapeits. Jautā trenerim vai fizioterapeitam sporta klubā, kā un ar ko labāk sākt, lai nekaitētu sev un nezaudētu prieku par nodarbībām. Pareizā pieeja ne tikai pasargās Tevi no traumām, bet arī pašas nodarbības dos labāku efektu un tuvinās Tevi mērķim!

Ikdienā piedomā pie katra soļa. Izvēlies kāpnes lifta vietā, ej uz darbu vai uz veikalu ar kājām, biežāk izej pastaigāties. Vakaros tas uzlabos miega kvalitāti.

Tiecies ar cilvēkiem, kuri Tev patīk, motivē labiem darbiem un atbalsta. Sarunājies, dalies pieredzē un emocijās. Bet atrodi laiku arī, lai pabūtu vienatnē un palutinātu sevi ar lietām, kas Tev sagādā prieku.

Un galvenais – smaidi katru dienu, lai kur atrastos un lai ko darītu!

Jaunākie raksti