Gunta, Ginta, Gunda

Dermatoloģe: no tumšiem lokiem un maisiņiem zem acīm cieš daudz Latvijas iedzīvotāju

4.novembrī Gutenbergs terasē ir notikusi oficiālā Remescar eye bags and dark circles prezentācija, kuras laikā pieredzējusī dermatoloģe Lauma Valeine pastāstīja par to, kā izvairīties no tumšajiem lokiem un maisiņiem zem acīm, savukārt, Gosh make-up māksliniece konsultēja, kā eleganti un profesionāli nomaskēt tos ar dekoratīvo kosmētiku. Agnese Zeltiņa un Deniss Ševeļovs dalījās savos iespaidos par Remescar Eye bags and dark circles produktu.<br /><br />

Dermatoloģes Laumas Valeines prakse liecina, ka gandrīz puse pacientu cieš no maisiņiem un tumšiem lokiem zem acīm, turklāt trīs desmitdaļas norāda, ka šī problēma viņus uztrauc un viņi vēlētos no tās atbrīvoties. „Maisiņi un loki zem acīm parasti kļūst par problēmu 30 gadu vecumā,” stāsta daktere Valeine.

„Daudzi pacienti, it īpaši, protams, sievietes, sūdzas, ka maisiņu un tumšo loku zem acīm dēļ nejūtas pietiekami pašpārliecināti. Tos nudien ir gandrīz neiespējami noslēpt, turklāt acis ir tieši tā sejas daļa, uz kuru skatās mūsu sarunbiedrs. Skaidrs, ka sievietes ar aktīvu dzīvesveidu un veiksmīgu personīgo un profesionālo dzīvi nevēlas samierināties ar šo nepatīkamo ārējo trūkumu,” stāsta L. Valeine. „Dažkārt palīdz serumi, aplikatori un maskas, bet tam, protams, ir vajadzīgs laiks. Ja problēma ir izteikta, nākas ķerties pie aparātprocedūrām un plastiskajām operācijām.”

Novembra beigās Benu aptiekās parādīsies līdzeklis „Remescar Eye Bags and Dark Circles” cīņаi ar maisiņiem un tumšajiem lokiem zem acīm, kas atbrīvo no nepieciešamības izmantot neskaitāmas maskas, serumus un aplikatorus, kā arī no ķirurģiskas iejaukšanās un dārgām procedūrām. Tas ir klīniski pārbaudīts līdzeklis, kura lietošanas pirmā iedarbība ir redzama jau divas minūtes pēc uzklāšanas un ilgst astoņas stundas. „Remescar Eye Bags and Dark Circles”, kura sastāvs izstrādāts Beļģijā, ir ļoti vienkārši lietot — pēc rīta mazgāšanās, kad acu zonai uzklāts ikdienas acu krēms, vajag tikai pāris pilienu Remescar krēma uzklāt zonā zem acīm, un pēc pāris minūtēm var droši klāt grimu. Tas ir ārkārtīgi vienkārši un neprasa nekādas papildu pūles, bet šī līdzekļa iedarbība ir patiešām izcila — to ir apstiprinājuši gan klīniskie pētījumi, gan simtiem klientu Eiropā,” stāsta „Remescar Eye Bags and Dark Circles” pārstāve Laura Berlinskiene. „Vienkāršība un efektivitāte ir īpaši svarīga strādājošām sievietēm, kuras turklāt apdara mājas soli un audzina bērnus. Viņas mēdz pārpūlēties, cenšoties gūt panākumus visās dzīves jomās, un tas nevar neietekmēt izskatu, turklāt neviena, protams, nevēlas dzirdēt no saviem kolēģiem, draugiem vai ģimenes jautājumus, kāpēc tu neesi izgulējusies vai varbūt tu esi slima? Īsi sakot, tas ir lielisks risinājums tiem, kas grib būt ideāli līdz galam.”

Dr. Valeine norāda, ka no problēmām ar maisiņiem un tumšajiem lokiem zem acīm ir grūti izvairīties. Dažiem par galvēno cēloni kļūst iedzimtība, citiem — pārlieku aktīvs dzīvesveids, kas traucē izgulēties, tomēr 30 gadu vecumā kaut kādā mērā ar šo problēmu saskaras visi.

Tam ir vairāki iemesli.

1. Āda ap acīm ir ļoti plāna un vairāk pakļauta dažādām negatīvām ietekmēm, ārējās vides faktoriem: vējam, ultravioletiem stariem. tostarp acs ābola kustībām, kas to padara mazāk elastīgu.

2. Acs ābola un muskuļu darbības dēļ, ādā ap acīm ātrāk veidojas mīmiskās krunciņas.

3. Stress, asaras un bezmiega naktis laika gaitā atstāj redzamas negatīvās sekas.

4. Anatomiskās uzbūves dēļ zonā ap acīm gandrīz nav tauku dziedzeru, tāpēc, nepareizi kopjot, šī zona kļūst neaizsargāta un iegūst noslieci uz priekšlaicīgu novecošanos.

5. Ir svarīgi arī pareizi attīrīt acu zonu ar speciāli acu zonai paredzētiem vai maigiem attīrošiem līdzekļiem — tas ir jādara gan no rīta, gan vakarā. Pirms gulētiešanas jānotīra kosmētika, putekļi un atmirušās ādas šūnas, bet no rīta — asaru dziedzeru sekrēts un putekļi, kas nosēdušies uz ādas no gultas veļas. Pēc tam jau var uzklāt krēmu, kas kopj ādu ap acīm, un pēcāk arī kosmētiku.

„Man bieži jautā, kad ir jāsāk lietot krēmu cīņai ar pirmajām novecošanās pazīmēm, piemēram, maisiņiem un lokiem zem acīm. Daudzi ir pārliecināti, ka ir par agru sākt 25 vai 30 gadu vecumā, jo āda kļūs slinka. Tā ir aplama pārliecība: ja laikus nesāk rūpēties par ādu ap acīm, vēlāk bez nopietnām procedūrām vai pat plastiskās operācijas būs grūti atrisināt visas ielaistās problēmas. Tāpēc līdzekļus pret maisiņiem un lokiem zem acīm ir jāsāk lietot tad, kad parādās pirmās problēmas. Parasti tas notiek 25–30 gadu vecumā,” paskaidro dermatoloģe.

Jaunākie raksti