Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Fotosesija kā svētki vai svētku sastāvdaļa

Skaistākie dzīves mirkļi gandrīz vienmēr tiek iemūžināti fotogrāfijās. Fotosesija ir viens no veidiem kā iegūt savā īpašumā profesionālas, ļoti īpašas un individuālas bildes, iemūžinot sevi dzīves svarīgākajos notikumos.

Mūsdienās fotosesija ir jēdziens, kas arvien biežāk dzirdams, ne vien runājot par modes industriju, bet arī svarīgiem indivīdu dzīves notikumiem, kopš fotosesiju savās interesēs var realizēt katrs, kurš to vēlas. Bez tam, fotosesija var būt kā svētku sastāvdaļa vai arī kļūt par atsevišķu notikumu.

Kā notiek fotosesija?
Lai veidotos veiksmīga fotosesija, jārēķinās ar laiku no 40 minūtēm līdz stundai, rezultātā izveidojot aptuveni 30 līdz 100 bildes.
Fotosesija ne vienmēr sākas ar to, ka cilvēku apsēdina un sāk bildēt. Piemēram, bērniem ļauj adaptēties, un tikai pēc tam sākas fotosesija. Savukārt sievietes vienmēr pirms fotografēšanās vēlas sevi sakopt, tāpēc tiek ierēķināts laiks arī tam. Fotogrāfs noteikti iztaujā atnākušos par idejām, noskaidrojo prasības un, izvērtējot šīs vēlmes, tikai tad realizē savu redzējumu. Vēlmes mēdz būt dažādas – kāds vēlas klasiskāku fonu, kā vecos laikos, citi kaut ko neordinārāku, jautrāku vai kādā noteiktā tematikā.

Fotosesijas atribūti

Fotosalonos atrodas samērā daudz dažādu atribūtu, ko izmanto fotosesiju laikā. Tie ir krēsli un krēsliņi, galdi, klasiskas kolonnas, soliņi, kastītes, bērnu rotaļlietas, bumbas, zaķu ausis, burbuļu pūšamie, sausie un mākslīgie ziedi, drēbes, aksesuāri, cepures, lakati, boa, lapsas, kažokādas, korsetes, zābaki.

Kāpēc izvēlēties fotosesiju?
Galvenā fotosesiju priekšrocība ir tāda, ka stundas laikā tiek izveidots vesels klāsts profesionāli nobildētu fotogrāfiju; ar dažādu palīg atribūtu palīdzību, fotosesijā var pārvērsties līdz nepazīšanai un iespējams iepazīt sevi pat no jauna. Nav svarīgi kādā formā cilvēks sevi pasniegs, galvenais – izpildījums, kas neliks vilties. Profesionāli apstrādātās fotogrāfijas jebkuram liks izskatīties kā no žurnāla vākiem – bez „sarkanām acīm”, spīdīgas pieres vai citiem parastās bildēšanas blakusefektiem. Fotosesijā radītās bildes ir mākslas darbs, kurā cilvēks ir kā mākslas objekts. Tā ir neizzūdošā vērtība, ko var glabāt gan fotoalbumā, gan pie sienas rāmītī vai arī veidot fotogrāmatu.

Var gadīties arī tā…

Uz fotosesiju var atnākt ar vienu savu ideju, bet labas sadarbības ar fotogrāfu rezultātā izveidot kailfoto! Un kāpēc gan ne?

Jaunākie raksti