Mirta, Ziedīte

Dārza ballītes 2018

Jau labu laiku mūs priecē vasarīgs siltums, kas sauktin sauc izbaudīt visus tā sniegtos labumus. Svaigs gaiss, saule un koši zaļa zāle - tās ir tikai pamatpriekšrocības, kas ieved mūs pasakainajā, krāsu un smaržu pilnajā vasarā. Galu galā, kas vainas laiskai pasēdēšanai zālē kopā ar mīļākajiem sarunu biedriem? Nu tad šoreiz pāris idejas, kā dārza ballīti padarīt gluži neaizmirstamu.

Apgaismojums

Lai arī šis ir tas laiks, kad dabīgais apgaismojums pie mums kavējas diezgan ilgi, nebūtu veltīgi padomāt par laternām vai lampiņu virtenēm, ko izvietot dārzā. Visiem zināms, ka tās  bieži vien pilda tieši savu nerakstīto funkciju, proti, rada patīkamāku un mājīgāku gaisotni vakara stundās.

Ziedi

Vasara bez smaržu pavēlniecēm - puķēm ir gluži tas pats, kas ziema bez sniega. Pat ja dārzs ir pilns ar krāšņiem ziedu krūmiem, griezto ziedu kompozīcijas, kas novietotas uz galda,  nebūs liekas. Tāpat var izrotāt dārzu ar ziedu virtenēm, kas apkārtnei radīs pavisam jaunu auru.

Galda kartes

Ja gaidāmais pasākums notiks formālākā gaisotnē, ļoti noderīgas būtu galda kartes. To pagatavošanai un noformēšanai var izmantot teju jebkādu materiālu - vai tie būtu tie paši ziedi, akmentiņi vai pat augļi.

Trauki


Ik dienu ēdot no vieniem un tiem pašiem šķīvjiem, ir piedodams, ka tie, laikam ejot, var apnikt. Vasaras ballītes ir īstais laiks, lai izpaustos un atdzīvinātu šķietami maznozīmīgos traukus ar dažādām krāsām un materiāliem. Kā nekā maltītes pasniegšanai ir gandrīz tikpat liela nozīme cik pašam ēdienam.

Dzērieni

Ja ballītes viesu saraksts ir krietni vien pagarš un arī pasākums solās ieilgt, būtu vērts padomāt par dzērienu uzglabāšanu. Karstajā laikā ikviens būs pateicīgs par atspirdzinošu, ledusaukstu dzērienu, ko iespējams pavisam viegli realizēt. Turklāt nekur nav teikts, kādai jābūt ledus kastei. Tieši pretēji - jo vairāk tiks izmantota jūsu izdoma, jo interesantāk.

Izklaide

Visiem zināms, ka vasara ir gada aktīvākais laiks, līdz ar to ir gaužām vienkārši papildināt pasākuma norisi ar dažādām spēlēm un izklaidēm. Aktivitātes sniegs patīkamas emocijas ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem, un tieši tas plānoto dārza ballīti padarīs neaizmirstamu.

Jaunākie raksti