Laura, Jadviga

Aizdevumi internetā pieejami izdevīgāk arī 2018

Internetā var saņemt aizdevumus, kas paredzēti visdažādākajām vajadzībām, taču vispopulārākie ir tieši tie, kas paredzēti īstermiņa vajadzībām. Nav noslēpums, ka lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju mēdz pietrūkt nedaudz līdz algai vai pēkšņi rodas neparedzēti izdevumi. Abos šajos gadījumos aizdevumi internetā var ātri izlīdzēt, taču, ja tas notiek regulāri ir jāsāk rūpīgi izvērtēt savus ienākumus un izdevumus, jo kaut kas nav kārtībā ar budžeta plānošanu. Pirms aizņemties, izvērtējiet, vai spēsiet atmaksāt. Aizņemieties atbildīgi.

Apstākļos, kad steidzami vajag naudu ir tikai saprotami, ka ir vajadzīgs ātrs risinājums. Internetā aizņemties bieži var pat 10 – 20 minūšu laikā, kas ir daudz ātrāk nekā jebkurš cits tradicionālais aizņemšanās veids. Tajā pašā laikā ir svarīgi atcerēties, ka arī reizēs, kad steidzami vajag naudu nedrīkst aizmirst par nepieciešamību ietaupīt. Dažādas ātro kredītu firmas ir gatavas aizdot naudu kaut vai tūlīt, bet vai pirmais atrastais piedāvājums būs arī izdevīgākais? Iespējams, labākais veids kā saprast, kuri krediti Latvija ir piemērotāki un lētāki konkrētajā brīdī ir salīdzināt vairākus variantus.

Daļā uzņēmumu aizdevumus pirmajā reizē uz neilgu termiņu var saņemt bez procentiem un komisijas maksas. Cilvēkiem, kam vajadzīgs aizņemties uz pāris nedēļām vai vienu mēnesi nelielu summu, šis varētu būt labs variants, pie nosacījuma, ka parāds tiek savlaicīgi atmaksāts. Pretējā gadījumā ir jārēķinās, ka par saistību kavēšanu vienmēr būs jāmaksā papildus. Maksa par termiņa pagarināšanu, soda nauda vai parādu piedzinēju izdevumu apmaksa, tās visas ir tikai par variācijas par tēmu. Attiecībā uz finanšu darījumiem ir jāatceras, ka nezināšana vai aizmāršība neatbrīvo no atbildības. Izvairīties no nepatīkamām situācijām vienmēr palīdz rūpīga iepazīšanās ar līguma nosacījumiem.  Rūpība ir jāievēro arī pakalpojuma izvēlē.

Ir cilvēki, kas nevēlas veltīt laiku izpētei un rīkojas impulsīvi. Šādā veidā viņi pārmaksā 10, 50 varbūt pat 100 un vairāk eiro par identiska pakalpojuma saņemšanu. Vai šāda vieglprātība ir attaisnojama? Vai savā darba vietā viņi nopelna 10 un vairāk eiro dažās minūtēs? Ja atbilde ir, jā, tad viss kārtībā, bet lielākā daļa Latvijā nevar atļauties pārmaksāt, jo katrs eiro un pat cents ir no svara. Diemžēl šī patiesība nereti aizmirstas tieši vissvarīgākajā brīdī, kad tas tiešām ir vajadzīgs. Šī  iemesla dēļ ir būtiski rīkoties savlaicīgi un neatlikt lēmuma pieņemšanu uz pēdējo mirkli. Pēdējā brīža piedāvājumi ir izdevīgi tikai pērkot biļetes uz tūrisma braucieniem vai iepērkoties sezonālo atlaižu periodā.

Kļūstot par pastāvīgo klientu, daļa kreditoru paaugstina pieejamo kredītlimitu un internetā var aizņemties vairāk. Tajā pašā laikā uz tik lielu pretimnākšanu kā pirmajā reizē nevar cerēt un pat īpašu lojalitātes programmu ietvaros, visticamāk, būs jāmaksā noteikta komisijas maksa vai procenti par resursu piesaistīšanu. Finanšu darījumi nav labdarības tirdziņš un aizdevēju galvenā motivācija aizdodot naudu ir peļņa. Arī nebanku aizdevēji ir gatavi sākotnēji iziet pa nullēm vai pat ciest nelielus zaudējumus, cerot gūt ienākumus nākotnē. No uzņēmējdarbības perspektīvas tas ir pieļaujami, bet gudriem kredītņēmējiem nav nepieciešams maksāt reizēs, kad var arī nemaksāt.

Kādēļ aizņemties internetā ir lētāk?


Uzņēmumi, kas piedāvā izsniegt kredītus online aizdod naudu tikai caur internetu. Viņiem nav klientu apkalpošanas centri vai filiāles kā bankām un tas ļauj būtiski ietaupīt. Šiem aizdevējiem ir izstrādātas arī speciālas datorprogrammas, kas ļauj ātrāk izvērtēt klientu atbilstību noteiktiem nosacījumiem. No otras puses, risks, aizdodot naudu nepazīstamiem cilvēkiem, vienmēr pastāv, līdz ar to procentu likmes standarta situācijās mēdz būt gana augstas.

Gudrus kredītņēmējus savukārt neinteresē standarta situācijas, bet īpašie piedāvājumi – akcijas, kuru ietvaros var aizņemties ar atlaidēm. Piemēram, šobrīd aizdevums internetā no 18 gadiem ir pieejams bez procentiem tikai vienā uzņēmumā, bet no 20 gadiem jau vairākos. Lai aizņemšanās būtu lētāka gan internetā, gan ar sms kredit.lv piedāvā vairākus risinājumus vienā vietā. Ātrie aizdevumi, patēriņa kredīts, auto līzingi, kredītu apvienošana vai aizdevumi pret ķīlu. Visas šīs iespējas ir pieejamas internetā, tādēļ ir ļoti būtiski saprast, kas Jums ir patiešām nepieciešams un izvēlēties pareizo. Patērētāju tiesību un aizsardzības centra analīze liecina, ka daļa patērētāju izvēlas nepareizos aizdevumus un rezultātā ievērojami pārmaksā. No kļūdaina lēmuma pieņemšanas var izvairīties, ja rīkojas apdomīgi un aplūko vairākas iespējas.

Jaunākie raksti