Aldonis, Agija

Vai Tu zini, kā darbojas SMS kredīti

Budžeta plānošana un savu finanšu apzināšanās ir aktuāla katram jaunietim - šajā laikā var gadīties arī pārtērēties un papildu finanses meklēt pie nebanku kredītdevējiem. Vai Tu zini, kādos gadījumos SMS kredīti var būt tiešām nepieciešami?

Apskati vairāku kredītdevēju piedāvājumus

SMS kredīti ir salīdzinoši nelieli un uz īsu termiņu, taču pārdomājami tikpat nopietni kā banku piedāvātie kredīti. Tie ir kļuvuši populāri arī jauniešu vidū, kad ir nepieciešamas papildu finanses, taču vēl nav izveidojušies iekrājumi:

• SMS kredīti kļūst aktuālāki dažus gadus pēc pilngadības sasniegšanas, jo, pierodot pie jaunās atbildības, ir viegli kļūdīties, taču prasīt naudu vecākiem nav vēlmes vai iespējas;

• Visas situācijas paredzēt nevar un papildu finanses var būt nepieciešamas kādam steidzamam gadījumam, piemēram, medicīniskai procedūrai;

• Bieži vien jaunieši aizņemas kādam pasākumam, piemēram, ilgi gaidīta mākslinieka koncerta biļetei, taču ātrie kredīti šādiem gadījumiem nav labākais risinājums.

Jāatceras, ka kredīti nav vienkārši papildu nauda - aizdevums attiecīgajā termiņā būs jāatdod no saviem ienākumiem. Katram cilvēkam ir kredītvēsture, kas saglabājas visa mūža garumā - katras nenokārtotās parādsaistības vai nokavētie maksājumi var ietekmēt Tavas iespējas nākotnē saņemt aizdevumus.

Pārliecinies, ka Tavi ienākumi ir atbilstoši plānotajam aizdevumam


SMS kredīti ir pieejami pilngadīgiem Latvijas pilsoņiem un rezidentiem ar pastāvīgiem un atbilstošiem ienākumiem un aktīvu bankas kontu, taču lielākā daļa kredītdevēju ir noteikuši, ka ātrie kredīti ir pieejami no 20 gadu vecuma. Arī esot attiecīgajā vecumā un ar atbilstošiem ienākumiem, lai aizņemtos atbildīgi, jāņem vērā daži padomi:

• Aizņemies tikai tad, ja citas iespējas nav - lai cik ļoti negribētos, drošāk ir aizņemties no vecākiem vai citiem tuviem cilvēkiem, vienojoties par naudas atdošanas termiņu;

• Pārdomā savus aizņemšanās iemeslus un mēģini saprast, vai tiešām bez SMS kredīta nevari iztikt - aizņemies tikai tad, ja tas ir nepieciešams svarīgiem pirkumiem vai maksājumiem;

• Neaizņemies vairāk nekā nepieciešams - apdomā aizdevuma summu un aizņemies tikai tad, ja esi pilnīgi pārliecināts par saviem ienākumiem un spējām aizdevumu atmaksāt līgumā norādītajā termiņā.

Izlasi visus līguma noteikumus un esi drošs, ka spēsi tos izpildīt

SMS kredīti ir iespēja iegūt nepieciešamās finanses ar īsziņas palīdzību - pirmoreiz aizņemoties jāreģistrējas internetā, taču nākamajās reizēs atliek vien nosūtīt kredītdevējam īsziņu. Lai pirmoreiz pieteiktos ātrajam kredītam, Tev jāveic šādi soļi:

• Apskati vairāku kredītdevēju piedāvājumus, lai izvēlētos sev piemērotāko;

• Izlasi visus līguma noteikumus un pārliecinies par savām iespējām tos izpildīt;

• Aizpildi pieteikumu aizdevēja mājaslapā;

• Gaidi apstiprinājumu, pēc kura saņemšanas nauda Tavā kontā tiks ieskaitīta dažu minūšu laikā.

Pirms aizņemies pārdomā, vai SMS kredīti Tev neradīs papildu problēmas - vienmēr izlasi visus nosacījumus un pārliecinies par savām iespējām aizdevumu atmaksāt. Aizņemies atbildīgi!

Jaunākie raksti