Līksma, Bārbala

Interesanti kārumi bērnu ballītei

Domājot par ēdieniem un uzkodām bērnu ballītēm pirmais un galvenais likums ir – ēdieniem ir jāizskatās interesanti. Tikai pēc tam seko noteikums, ka izskatīgajām lietām ir jābūt arī gardām. Esam apkopojuši virkni pārbaudītu ideju, kā bērnus palutināt svētkos un ikdienā.

Formiņu maizītes. Parastas maizītes ar desu vai sieru var pārvērst interesantākas, izmantojot piparkūku formiņas.  Piemēram, baltmaizes šķēli izspiež sirsniņas formā, pa virsu liek desu, kas arī izspiesta sirsniņas formā. Var veidot arī sviestmaižu darbnīcu, kur katrs var izvēlēties, kādas formas desu vai sieru uzlikt uz savas maizītes.

Mini picas garšo krietni citādi nekā lielās. Veidojiet picas nelielu maizīšu lielumā!

Cīsiņi mīklā ir pagatavojami pavisam vienkārši – kārtainajā bezrauga mīklā (tās lielveikalos var nopirkt jau gatavas, sasaldētas) ietin cīsiņu (interesanti, ja izvēlēsieties vismazākos cīsiņus), apsmērē ar olas dzeltenumu un bagātīgi pārber ar sezama sēkliņām. Vēlams pasniegt siltus.

Pašu gatavoti čipsi
mazulietiņ nomierinās vecāku sirdsapziņu un bērniem garšos. Kartupeļus sagriež iespējami plānās, teju caurspīdīgās šķēlēs, vāra karstā eļļā, pēc tam nosusina uz salvetēm un apber ar garšvielām (labi iederēsies speciālās kartupeļu garšvielas).

Jebkas, kas sasprausts uz iesmiņiem
, garšos labāk nekā vienkārši salikts uz šķīvja. Uz mini plastmasas kociņiem sarindoti siera kubiņi un svaigs gurķis vai vīnoga, šķiņķis un olīves – galvenais, lai sasprausti uz kociņiem!

Sāļās vai saldās biezpiena bumbiņas. Atkarībā no vēlamā rezultāta sagatavo biezpiena masu – saldu (biezpiens, putukrējums, augļi, ogas, sukādes, rieksti, sēkliņas u.tml. ) vai sāļu (biezpiens, kausētais siers, sezama sēkliņas), veido bumbiņas, kuras apviļā mandeļu skaidiņās, kakao (saldās) vai zaļumos (sāļās).

Vistas nageti arī mājas apstākļos ir pagatavojami vienkārši. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, panē rīvmaizē, kas sajaukta ar garšvielām un fritē eļļā. Pasniedz ar diļļu vai tomātu mērcīti. Ērts ar rokām ēdams garums.

Hamburgeri
allaž bērniem garšo, bet mājās gatavotie ir gan veselīgāki, gan gardāki, pie kam katrs var izvēlēties sev tīkamākās sastāvdaļas.

Tā kā bērnu ballītēm piestāv visādi mazi gardumi, kas ērti paņemami rokās, te ir īstā vieta arī dažādiem mini keksiņiem un mafiniem – gan sāļiem, gan saldiem.

Brīnumkociņi.
Sagrieziet burkānus salmiņos un salieciet glāzē, kas apsieta ar lenti. Blakus līdzīgā glāzē gurķu salmiņus, vēl kādā – siera nūjiņas, cepumu salmiņis u.tml. Skaisti un interesanti. Un ne tikai bērnu ballītē.

Krāsas uz galda var ienest ar želejām.
Krāsainu sulu sajauc ar želatīnu, pilda mazos trauciņos un ļauj sastingt. Var papildināt ar ieželētām ogām un/vai augļiem. Ēd ar putukrējumu vai saldo biezpiena masu.

Veselīgie kokteiļi. Dažādi kokteiļi (saldējuma/piena/kefīra) ir labs veids, kā radīt ballītes atmosfēru, baudīt ko gardu un vienlaikus veselīgu, jo īpaši, ja kokteilī ir "paslēptas", piemēram, sablenderētas ogas vai augļi. Kokteili var uzmanīgi liet glāzē arī kārtās ar blenderētām ogām – sanāks svītrains un tādējādi vēl gardāks kokteilis vai ar karoti ēdams deserts.

Jaunākie raksti