Līksma, Bārbala

Bērnu ballītes tortes dekorēšana

Bērnu ballītēs sīkumiem, dekoriem, krāsām ir liela nozīme, tāpēc arī tortes parasti saviem mazuļiem vecāki cenšas veidot vai iegādāt interesantas. Dažādu multfilmu varoņi, lelles, mašīnas, dzīvnieki – kas tik vien nav redzēts bērnu tortēs.

Arī mājas apstākļos, ja vien ir pacietība un iedvesma, iespējams izveidot pašiem un bērniem patīkamu, krāsainu rezultātu. Gādājot torti bērnam, jāņem vērā arī viņa vecums, maziem bērniem nebūs piemēroti gardumi ar lieliem riekstu gabaliem vai mākslīgiem/neapēdamiem dekoriem. Jārēķinās, ka tortes virsa, visticamāk, būt pirmais, ko jubilārs un viņa viesi vēlēsies pagaršot.

Lūk, dažas idejas bērnu ballītes tortes garnēšanai:

• Svaigi augļi vai ogas. Šāds dekors būs ne tikai skaists, bet arī veselīgs un gards. Ogas un augļus var vienkārši kārtot virs krēma kārtas, bet var arī nostiprināt ar želeju, iegūstot stabilāku formu.

• Šokolādes vai želejkonfektes. Tās var kārtot dažādās formās. Ja pacietība atļauj, variet konfektes pagatavot paši.

• Pūdercukurs un kakao pierāda, ka arī ar vienkāršiem līdzekļiem var panākt labu efektu. Tortes virsmu var pamīšus nokaisīt ar pūdercukuru un kakao, veidojot strīpainu virsmu, var izgriezt papīra trafaretu, kura iekšpusi izbērt ar pūdercukuru un veidosies skaists zīmējums.

• Kokosrieksti. Dekorēšanai var izmantot gan pierastās baltās kokosriekstu skaidiņas, gan arī nelielus kokosriekstu gabaliņus, krāsainas skaidiņas. Ir daudz šī garduma cienītāju.

• Grauzdēti vai parasti rieksti noderēs tortēm bērniem, kuri ir vecāki par 3 gadiem. Riekstus var smalcināt, var kārtot joslās, var izmantot dažādus riekstus, lai panāktu interesantāku buķeti.

• Cepumi. Mazākiem bērniem patiks torte, kas rotāta ar nelieliem, dzīvnieku formas cepumiņiem. Protams, arī piparkūkas, cukura vai kakao cepumi var noderēt.

• Marcipāna vai šokolādes figūriņas.
No gatavās marcipāna vai šokolādes masas var veidot gan nelielus automobiļus, gan lellītes, gan ziedus, gan visu, ko iztēle ļauj. Pavisam labs būs rezultāts, ja figūriņu veidošanā padomāsiet par konkrētā bērna mīļākajiem multfilmu varoņiem vai rotaļlietām.

• Želejas rotājumus var itin vienkārši pagatavot mājas apstākļos. Krāsainai sulai pievieno izkausētu želatīnu, labi samaisa un ielej plānā slānī uz gludas virsmas (piemēram, liela šķīvja vai paplātes). Kad masa ledusskapī saželējusi, tajā ar piparkūku formiņām vai nazi var griezt vēlamās figūriņas, ko pēc tam kārto uz tortes virsmas.

• Cukura dekori, figūras. Veikalos nopērkami gan nelieli krāsaini cukura stienīši, gan arī nelielas cukura figūriņas.

Jaunākie raksti