Vēsma, Fanija

Disnejlenda: ballīte kopā ar Walt Disney varoņiem

Jau vairākās paaudzēs bērni sapņojuši par to, kaut pazītu Mikimausu, sastaptu Sniegbaltīti vai vismaz savām acīm skatītu īstu princešu pili! Maģiskais atrakciju parks jeb Disnejlenda ir īstā vieta, kur piepildīt bērnības lolotos sapņus un sastapt iemīļotos tēlus.

Walt Disney lielākie izklaides parki atrodas ASV, Tokijā (Japānā) un Parīzē (Francijā) - pēdējo, protams, plaši iecienījuši eiropieši. Ņemot vērā arī tiešā tuvumā esošās Parīzes šarmu, Francijas Disnejlenda solās būt jauks ceļojuma mērķis visai ģimenei.

Pieprasītākās izklaides

Iespaidīgā izklaides vieta iedalās divos atrakciju parkos - Disnejlendas parks (Disneyland Park) un Jaunā Disneja studija (Walt Disney Studio Park). Abos parkos pieejamas neskaitāmas atrakcijas, aizraujošas izrādes, raibas parādes, koncerti,  dejas, 3D kinoteātri un šovi.

Daudzi ceļotāji atzīst, ka visinteresantākā un piemērotākā Francijas Disnejlenda būs bērniem līdz apmēram 10 gadu vecumam. Starp citu, netālu no Parīzes atrodas arī parks Asterix, kas vairāk piemērots pusaudžiem un pieaugušajiem.  

Pieprasītākās izklaides Disnejlendā vilina jau ar nosaukumiem: Karību pirāti, Lielais kalnu vilcieniņš, Kosmiskie kalni, Spoku nams, Indiāņa Džonsa piedzīvojumi un Fantāziju zeme ar Snaudošās princeses pils.

Ar uzskaitītajām atrakcijām tikai viss sākas, un Disnejlendas parkā nebūs garlaicīgi arī vairāku dienu garumā, jo papildus apmeklētājiem vēl pieejami restorāni, viesnīcas, SPA. Ik vakars noslēdzas ar izklaidējošu šovu ģimenei, bet pilngadīgas personas var turpināt baudīt vakaru kādā no kokteiļbāriem.

Piecu minūšu braucienā ar metro iespējams nokļūt iepirkšanās ciematiņā La Vallee,  kur var ne tikai iepirkties, bet arī gūt citus iespaidus.

Padomi, kas noderēs uz vietas

Ja nolēmāt arī paši savām acīm skatīt šo fantāzijas zemi, lieti noderēs pāris padomi un informācija.

• Parks atvērts visu gadu, bet tā darba laiks - atkarībā no sezonas. Sezonā tas atvērts no 10.00 līdz pusnaktij, ārpus sezonas - līdz 18.00 vakarā. Darba laiku kalendārs skatāms šeit.

• Populāras ir trīs dienu ieejas biļete, kas parasti ir pilnīgi pietiekams laiks, lai izbaudītu Disnejlendas piedāvājumu.

• Lai izvairītos no stāvēšanas garā rindā, iegādājoties atrakciju biļetes, pārkā vēlams ierasties pirms tā atvēršanas.

• Nesezonā būs gan mazāk apmeklētāju, gan mazāk šovu un atrakciju.

• Atrakcijām ir vecuma ierobežojums un svara norādījumi. Tādēļ, pirms stāties rindā un iegādāties biļeti, rūpīgi jāizlasa atrakciju nosacījumi.

• Ja šajā laikā ir dzimšanas diena, iespējams noorganizēt ballīti kopā ar Disneja varoņiem un īpašo dzimšanas dienas torti.

• Parkā pieejamas galvenokārt tradicionālās ātrās uzkodas - frī, burgeri.

• Informācijas par Disnejlendas biļešu cenām, kā arī cita interesējoša informācija pieejama: disneylandparis.com

Jaunākie raksti