Vēsma, Fanija

Balonu radīts prieks bērnu ballītē - dāvanā, dekoros, spēlēs

Bērnu svētkus ir grūti iedomāties bez daudziem krāsainiem baloniem - šajos ar gaisu pildītajos priekšmetos slēpjas kaut kas teju maģisks, kas liek par baloniem priecāties gan pavisam maziem bērniem, gan arī pieaugušajiem. Tāpēc dodoties ciemos pie bērniem vai organizējot bērnu ballīti pašiem, nepiemirstiet par baloniem!

Baloni dāvanās
Dāvanas, kas iesaiņotas balonos, palielinās savu emocionāli vērtību. Nelielas dāvaniņas var ievietot balonā, pēc tam piepūst to un stilīgs dāvanas iesaiņojums ir gatavs, tas gan mājas apstākļos ir izdarāms vien ar ļoti mazām dāvanām, taču uzņēmumi, kas piedāvā balonus, piedāvā arī dāvanu iesaiņošanu balonos, kas ar speciālām ierīcēm izdarāms ātri un salīdzinoši vienkārši.

Tāpat balonus var izmantot arī, piemēram, kastītē iesaiņotas dāvanas rotājumam - kastes virspusē ar lentēm stipriniet ar hēliju pildītus balonus, to pušķi un dāvanas saņemšana bērnam kļūs par lielu notikumu.

Lai šādi noformētu dāvanu padarītu vēl iespaidīgāku, balonus var apdrukāt vai apzīmēt pašu spēkiem. Galu galā arī krāsains un liels balonu pušķis pats par sevi vien var būt pietiekami interesanta un iepriecinoša dāvana. Ņemiet vērā, ka šāda dāvana piemērota ne tikai bērniem.

Baloni telpu dekoros
Arī ballītes vietas izdekorēšana ar baloniem, radīs svētku noskaņu. Balonus, protams, varat sagādāt un izvietot paši, bet šo darbiņu var uzticēt arī profesionāļiem, kuri pagatavos arī dažādus pušķus, figūras un pat dzīvniekus no dažādu formu baloniem. Balonu dekori iekļausies arī tematiskajos pasākumos un pastiprinās izvēlēto tēmu. Telpu dekorēšanā kopā ar baloniem var izmantot arī konfeti, serpantīnu, dažādas vītnes, lukturīšus, burvju nūjiņas un citu atribūtiku. Un kāpēc gan ne - arī uz tortes virsmas ne vienmēr ir jāstiprina svecītes - to vietā iestipriniet ar hēliju pildītus balonus.

Baloni ar hēliju
Vienkāršākais veids kā tikt pie baloniem ir nopirkt tos jebkurā veikalā, piepūst un, iespējams, kombinēt pušķos. Lielāku sajūsmu gan parasti rada ar hēliju pildītie baloni, kuri paši turas gaisā. Hēlijs ir pati vieglākā gāze pēc ūdeņraža, tas ir absolūti drošs, nav toksisks, nedeg un nav sprādzienbīstams. Tirdzniecības vietās iespējams iegādāties gan jau gatavus, ar hēliju pildītus balonus, gan arī iznomāt vai nopirkt balonus, lai pildītu tos paši.

Balonu kvalitāte
Meklējot kvalitatīvus un izturīgus balonus svētkiem, nevajadzētu starp prioritātēm izvirzīt lētumu - diemžēl lielākā daļa ļoti lēto balonu ir izgatavoti no neizturīga materiāla, kas mēs plīst jau pūšanas brīdī. Starp kvalitatīvākajiem jāmin ASV ražotāja „Qualatex” un itāļu „GeMar” ražojumi. Baloniem izturību piešķir sastāvā esošais latekss. Īpaši prasīgiem pret kvalitāti jābūt, pērkot garenos balonus dažādu figūru locīšanai - lai izveidotu balonu figūras, izejmateriālam jābūt ļoti izturīgam.

Balonu spēles
Ja reiz baloni, tad ar tiem ir arī jāspēlējas. Kad vienkārši mētāt pa gaisu apnīk, iesakām aizraujošas spēles:

Komandu spēle - dalībnieki sadalās divās komandās, katra nostājas vienā telpas pusē, sagatavo divu krāsu balonus - viena krāsa tiek piešķirta vienai, otra - otrai komandai. Spēles uzdevums ir dabūt balonus otrā malā, sargājot savus balonus un plēšot pretinieka. Uzvar komanda, kurai izdodas nosargāt visvairāk veselu balonu.

Balona pumpēšana - atkal jāsadalās divās komandās, katrai no tām nepieciešams ķeblis, pumpis (ko izmanto matraču un laivu pumpēšanai) un liels balons. Pēc signāla pumpi novieto uz ķebļa, uzver tā galā balonu un pumpē, kamēr balons saplīst. Pumpē visi komandas dalībnieki pēc kārtas, un uzvarētāji ir tie, kuri pirmie paveic darbiņu.

Sprāgst vai lido? Dalībnieki sadalās divās komandās, no kurām viena cenšas balonu mest augstu gaisā, bet otra - pārsprādzināt. Uzvar tā, kurai izdodas sasniegt savu mērķi.

Balonsprādzieni (ieteicami gan bērniem, kas vecāki par 3 gadiem, lai nenobītos) izraisa sajūsmu - katram bērnam tiek piešķirts viens piepūsts balons (tajā var paslēpt nelielu dāvaniņu, piemēram, konfekti) un katram, sēžoties uz balona, jāmēģina to pārsprādzināt.

Baloni karājas - kādā brīvā vietā telpā pie sienas vai kārts stiprina diegā iesietus balonus - pie katra diega viens balons, kuros paslēptas pārsteigumu dāvaniņas - spēles dalībniekiem aizsien acis, iedod šķēres un viņiem jācenšas pārgriezt balona aukliņa tā, lai balons tiktu atbrīvots un spēlētājs tiktu pie tajā apslēptā pārsteiguma.

Stafetēs balonus var izmantot dažādos veidos, piemēram - viens spēlētājs piepūš balonu, aizskrien līdz noteiktai vietai, kur nākamajam spēlētājam, apsēžoties uz balona, jāpārsprādzina tas.

Dejas ar baloniem vairāk patiks lielākiem bērniem - sadalās pa pāriem un dejo, starp vēderiem novietojot balonu - uzvar pāris, kuram pirmajam izdodas sasprādzināt balonu.

Baloni tikai gaisā - šī spēle liks bērniem smieties un izkustēties - bērniem met vairākus balonus un viņiem jārūpējas, lai tie nenokristu zemē. Uzvarētāju šeit nav un balvu - spēlesprieku, saņem ikviens. Pirms šīs spēles gan jāizvērtē, vai telpas ir pietiekami plašas un drošas šādai atrakcijai.

Jaunākie raksti