Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Mazuļa 1.dzimšanas dienas svinības

Mazuļa pirmā dzimšanas diena vecākiem ir īpaši svētki. Ballīte ir par godu mazajam gaviļniekam, taču skaļas un garas svinības mazuli var tikai nogurdināt un saraudināt. Tomēr tas nenozīmē, ka svinības nevar notikt.

Rūpīgi jāizvēlas diena un laiks, kad svinības organizēt. Tā kā ballīte vairāk tomēr domāta vecākiem, vecvecākiem, krustvecākiem un tuviem cilvēkiem, tad labākā izvēle svinībām ir brīvdiena vai nedēļas nogale. Viesiem nevajadzētu būt daudz, jo mazulis prasīs daudz uzmanības un var nogurt no pūļa. Tieši māmiņa vislabāk var izvēlēties piemērotāko svinību laiku – zināt, kad mazais jūtas modrāks un aktīvāks vai pretēji – kad sāk pagurt. Mazuļa pirmo dzimšanas dienu nevajadzētu censties svinēt ārpus mājās, jo tieši mājas ir tā vieta, kur bērns jūtas drošāk un omulīgāk. Jo mazāk stresa, jo bērns būs mierīgāks un svētki izdevušies. Arī tik mazam bērnam dzimšanas dienas svinības mājās var padarīt interesantas un īpašas. Tas var būt cipars „1”, ar ko rotā ielūgumus, bērna svinību krekliņu, svētku torti u.tml. Ja bērnam jau ir kāds iemīļots pasaku tēls, piemēram, lācītis Vinnijs Pūks, trusītis Bārnijs, vai viņu ļoti saista auto vai lelles, tad arī tas var kļūt par pasākuma tematisku tēlu.

Vai aicināt vēl kādu mazo viesi?

Ja draugos vai kaimiņos ir līdzīga vecuma bērns, ar kuru labprāt mazais gaviļnieks rotaļātos, uzaiciniet viņu uz mazuļa ballīti. Taču atcerieties - vairāki mazie ciemiņi var radīt lielu stresu. Vislabākā izvēle ir viens vai divi mazie ciemiņi. Iepriekš jāinteresējas, kurš laiks ir piemērotāks mazajam ciemiņam, kādas ir šī bērna ēdienkartes īpatnības.

Atmiņu saglabāšanai

Diemžēl savu pirmo dzimšanas dienu mazulis neatcerēsies. Tāpēc noteikti ieplānojiet fotografēt un filmēt. Kādu dienu, kad mazais paaugsies, tās būs lieliskas atmiņas gan vecākiem, gan bērnam. Pēc svinībām varēsiet izveidot foto albumu vai foto grāmatu: „Mazuļa pirmais dzīves gadiņš“.

Krāsainība dekorācijās

Jubilejas reizē vecāki varētu īpaši izgreznot jubilāra krēsliņu. Bērniem patīk krāsas. Ļaujiet vaļu savām fantāzijām un izveidojiet krāsainu balonu virtenes vai papīra dekorus. Svētkus var padarīt krāsainākus un īpašākus arī ar krāsainu galdautu, salvetēm, šķīvīšiem.

Svinību galds

Svinību galdā lieciet dažādus augļus un dārzeņus. Padomājiet, ko vēl gaviļnieks labprāt ēstu. Veidojiet interesantus izvēlēto produktu noformējuma veidus – sagriežot vai kārtojot šķīvī. Ēdieniem jābūt tādiem, lai mazais var ērti paņemt rokās. Noteikti uz galda jābūt dažādām sulām, kuras var atšķaidīt ar negāzētu minerālūdeni. Bērni biežāk vēlas vairāk dzert, nekā ēd. Neaizmirstiet, ka bērniņi, pirmkārt, ēd ar acīm. Tādēļ ēdieniem jābūt pasniegtiem ar izdomu. Šajās viesībās noteikti jāpadomā arī par pieaugušajiem ciemiņiem – to būs vairāk un ēdienkarte iespējams atšķirīgāka. Svētku torte ar svecīti var būt pielāgota jubilejas tematikai.

Spēles, rotaļāšanās

Ja svinībās piedalīsies vēl kāds mazulis, lieto noderēs pieejamā vietā izvietots mantu grozs, lai bērni savā starpā var rotaļāties. Šajā vecumā bērniem patīk spēlēties vienam ar otru, interesē velkamas, stumjamas un muzikālas rotaļlietas, koka klucīši. Fonā klusi var skanēt bērnu dziesmiņas. Ja dzimšanas diena ir vasarā, tad savas mājas dārzā rotaļām var izmantot smilšu kasti, šūpoles, slidkalniņu, piepūšamo baseinu. Tādā gadījumā ne brīdi mazos neatstājiet vienus!

Svinīgs tērps

Tā kā šai dienā noteikti tiks izveidota virkne brīnišķīgu fotogrāfiju, mazo gaviļnieku var īpaši sapucēt. Tomēr tērpam jābūt tādam, lai mazulis tajā justos ērti.

Jaunākie raksti