Vēsma, Fanija

Kas jāzina, sagaidot mājās mazuli ?

Aizvadot deviņus mazuļa gaidīšanas mēnešus, pienāk mirklis, kad tas pēc piedzimšanas kopā ar māmiņu dodas uz savām jaunajām mājām. Kā sagaidīt mājās māmiņu un mazuli un sagādāt neaizmirstamas atmiņas par šo dienu?

Tā diena, kad piedzimst bērns, ir svētku diena vecākiem un tuviniekiem. Tikpat īpaša ir tā diena, kad tas pirmoreiz dodas mājup. Sarūpēt šīs dienas neatkārtojamās emocijas ir bērna tēva vai tuvāko radinieku ziņā. Apkopojot jauno māmiņu vēlmes un atmiņas par mājās atgriešanās dienu, nākas secināt…

Sievietes visvairāk uztraucas par to, ka, atgriežoties mājās, nevarēs veltīt laiku mazulim, bet tūdaļ būs jāuzkopj māja, jāmazgā drēbes, jāsagādā pārtika.

Satraukumu rada nepadarītais. Piemēram, vēl nav nopirkta zīdaiņa gultas veļa, nav iegādātas autiņbiksītes, nav samontēta bērna gultiņa, u.tml.

Šajā dienā jaundzimušā bērna māmiņa vēlas justies īpaši gaidīta un mīlēta. Tādēļ uztraucas par to, kas nogādās viņu ar mazuli mājās, vai tūlīt pēc pārbraukšanas bērna tēvs vai tuvinieki nesteigsies savos ikdienas darbos, bet pabūs kopā ar viņu.

Atgriežoties mājās no slimnīcas, sievietes nevēlas sev apkārt lielu troksni un daudz apsveicēju.

Liels prieks ir īpaši tad, ja tuvākie cilvēki centušies šo dienu padarīt  ģimenei patiešām nozīmīgu - izrotājuši mašīnu, iekārtojuši istabu atbilstoši mazuļa un jaunās māmiņas ērtībām, pagatavojuši maltīti un pasnieguši ziedus.

Jaunākie raksti