Laura, Jadviga

Rīgā varētu tapt Mīlestības aleja

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā 3. maijā tika aktualizēts jautājums par tradīciju, kuru aizsākuši jaunlaulātie, kas pilsētā sākuši iemūrēt bruģakmeņus ar uzrakstiem. Viens šāds "mīlestības akmens" parādījies iepretim Latvijas Universitātes galvenajai ēkai, bet otrs netālu no Krišjāņa Barona pieminekļa Vērmanes dārzā.

"Ir saprotams, ka jaunlaulātie vēlas atzīmēt skaistāko dienu savā mūžā, tomēr tā nedrīkstētu būt pašdarbība. Uzskatu, ka kādā no Rīgas parkiem varētu tapt Mīlestības aleja, kur jaunajiem pāriem varētu atļaut izpausties šādā veidā. Viņi, samaksājot zināmu nodevu pilsētai, varēs iemūrēt savu mīlestības akmeni," saka Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Mājokļu un vides departamentam ir uzdots mēneša laikā sagatavot savus priekšlikumus par to, kur un kādā veidā jaunlaulātie varētu iemūžināt savas dzīves skaistāko brīdi.

Rīgā publiskajā lietošanā esošo apstādījumu vienotu apsaimniekošanu, labiekārtošanu, uzturēšanu, aizsardzību un izmantošanas sabiedrības interesēs patlaban nodrošina SIA "Rīgas meži", taču teritorijas atrodas Mājokļu un vides departamenta pārraudzībā. SIA „Rīgas meži” patlaban apsaimnieko pilsētas publiskos apstādījumus – parkus, dārzus un skvērus 145, 262 ha platībā. No tiem 103 ha jau ir nodoti Mājokļu un vides departamenta valdījumā. Īpašuma departamenta Zemju pārvalde turpina risināt jautājumu par pārējo parku, dārzu un skvēru nodošanu valdījumā Mājokļu un vides departamentam.

Jaunākie raksti