Līksma, Bārbala

Noskaidrots 2011.gada labākais kāzu fotogrāfs

Pēc intriģējošas un sīvas konkurences noslēdzies Latvijas Kāzu fotogrāfu Asociācijas organizētais konkurss par labāko 2011. gada kāzu fotogrāfa titulu. Nu jau trešajā asociācijas rīkotajā konkursā šogad piedalījās 65 fotogrāfi ar 525 fotogrāfijām.

Kopvērtējumā par 2011. gada labāko kāzu fotogrāfu ir atzīta Džeina Saulīte.

Ko Tev nozīmē kļūt par labāko 2011. gada kāzu fotogrāfu Latvijā?


Protams, ir ļoti patīkami apzināties, ka iegūts šis tituls un uzvara! Kaut arī vēl tagad tam grūti noticēt, jo konkurence bija ļoti liela. Jārēķinās, ka katrs konkurss savā veidā ir laimes spēle, un šoreiz veiksme uzsmaidīja man. Ar šo titulu esmu spērusi vērā ņemamu soli tālāk savā fotogrāfa darbībā.

Kā vērtē šī gada konkursa norisi un rezultātus?

Pirms apbalvošanas dalībniekiem bija iespēja apskatīties visas konkursa fotogrāfijas, un jāatzīst, ka ar katru gadu tās kļūst arvien labākas un interesantākas! Biju ļoti patīkami pārsteigta un apbrīnoju daudzu autoru darbus.

Šogad var just vēl lielāku ieinteresētību no kāzu fotogrāfu puses. Ir patīkami, ka ar katru gadu šis konkurss kļūst populārāks un var just, ka kāzu fotogrāfu joma ar katru gadu Latvijā attīstās.

Runājot par konkursa rezultātiem, nekad nevar īsti zināt, kas varētu patikt žūrijai. Bet es sapratu arī to, ka tās fotogrāfijas, kas vislabāk patīk klientiem, es noteikti nesūtītu uz konkursu, jo tas ir dažāds skatījums, cita pieeja. Jāatzīmē arī to, ka žūrijas vērtējums savā starpā bija ļoti atšķirīgs.

Varbūt Tev ir savi konkursa favorīti?

Ja jūs aplūkosiet visas 562 bildes, diez vai spēsiet pateikt, kurš varētu būt favorīts! Mūsu Latvijas kāzu fotogrāfu asociācijā tiešām ir daudz laba līmeņa kāzu fotogrāfu. Priecē tas, ka katram ir savs stils un skatījums caur objektīvu, jo fotogrāfs ir BURVIS, kas noķer mirkļus un apstādina tos burvīgos momentos!

Kas ir mainījies kāzu fotogrāfijas jomā Latvijā?

Agrāk mums nebija lielas iespējas salīdzināt kāzu fotogrāfa pakalpojumus, jo fotogrāfijas reti kur bija apskatāmas publiskā telpā un arī fotogrāfi savā starpā reti kontaktējās.

Kopš dibināta LKFA, atšķirības ir ļoti jūtamas. Fotogrāfi satiekas viens ar otru, pārrunā jaunās tendences, konsultējas un veido kopīgas izstādes, kur var redzēt arī strauju kāzu fotogrāfiju izaugsmi, ja salīdzinām ar to, kas bija pirms 3 gadiem. Tas priecē!

Atzinību gūst arī citi talanti

Šis konkurss žūrijai nebija viegls uzdevums, jo tajā piedalījās ne mazums labu un līdzvērtīgu fotogrāfiju autoru, turklāt katrā konkursa kategorijā laurus plūca kāds cits fotogrāfs.

Rūpīgi izvērtējot fotogrāfu iesniegtos darbus visās nominācijās, kopvērtējumā LKFA labāko 2011. gada kāzu fotogrāfu TOP 5 veido: Džeina Saulīte, Signe Dzile, Artūrs Romanovskis, Jānis Naglis un Gints Freimanis.

Jaunākie raksti