Mintauts, Alfs, Bernandeta

Latvijā tiek piedāvāta kāzu ceremonija gaisa balonā

Latvijā parādījies jauns piedāvājums: “Jā” vārdu mīļotam cilvēkam iespējams izteikt tuvāk Dievam- gaisa balonā. Šo ideju realizējis brīvmācītājs Valters Korālis un gaisa balona “Airkargo” pilots Indulis Blūms.

Laulības ceremonija gaisa balonā pirmo reizi tika piedāvāta šī gada jūlijā, kad pēc piedāvājuma izsludināšanas interneta vietnēs pieteicās pirmie drosmīgie – Kristīne un Ivars, kas “Jā” vārdu teica 21.augustā. Jāpiemin gan, ka no jaunā pāra puses sākumā bija daudz jautājumu: kur sāksies lidojums, vai lidojot ir aukstāks, kā uz zemes, vai būs iespēja izrotāt balonu, vai laulību ceremoniju varēs filmēt un ko darīs, ja nebūs lidošanai piemēroti apstākļi?  Bet, kad tika rastas atbildes uz jautājumiem, jaunajam pārim bijis skaidrs, ka viss būs lieliski!

Lai arī kāzu dienā Kristīne un Ivars formālo laulības reģistrāciju veica dzimtsarakstu nodaļā un viesu skaits gaisa balona grozā nebija liels – tikai paši jaunlaulātie, pilots un mācītājs, Kristīne un Ivars Iekļavi par savu laulības ceremonijas izvēli ir ļoti apmierināti. Jaunlaulātie Kristīne un Ivars: „Par laulībām gaisa balonā bijām lielā sajūsmā, viss bija tieši tā, kā bijām cerējuši, pat labāk! Vienīgi būtu vēlējušies, lai viss notiktu agrāk pa dienu, nevis pašā vakarā, jo dienas pārdzīvojumi darīja savu. Nezinājām arī, kā rīkoties attiecībā pret tuvajiem un mīļajiem, jo nebijām paredzējuši mūsu apsveikšanu, gribējām būt tikai viens otram! Nolēmām mūsu notikumu noklusēt un paziņot to kā pārsteigumu pēc kāzu ceļojuma, bet daži cilvēki mūs nesaprata un apvainojās. Tāpēc citiem pāriem ieteiktu pārdomāt, kā rīkoties līdzīgā situācijā, lai pēc skaistiem mirkļiem nebūtu rūgtuma piegarša. Pārējais bija vienreizēji! Patika, ka viss bija nepiespiesti, bez lieka saspringuma, jo bijām tikai mēs, - neviens, kas mūs vērtētu.”

Arī brīvmācītājs Valters Korālis atzīst, ka šī esot bijusi īpaša laulību ceremonija gan pāra, gan kā mācītāja un Latvijas laulību vēsturē.

Lai arī pasaulē laulības gaisa balonā nav pārāk izplatīta parādība, tomēr jāatzīst, ka visādi citādi- šis ir interesants variants pāriem, kas vēlas piedzīvot oriģinālu un elpu aizraujošu ceremoniju! Vietas izvēli virs Latvijas ārēm arī nosaka abi jaunlaulātie, bet īpaši skaista ceremonija būs tieši saulrietā…

Jaunākie raksti