Jurģis, Juris, Georgs

Radoša pieeja naudas dāvināšanā

Laiks, kad kāzu viesi jaunajam pārim dāvināja saimniecībā nepieciešamās lietas nu jau pagājis. Pašreiz populārākā tradīcija ir dāvāt naudu, tādā veidā atstājot iespēju pašiem iegādāties lietas, ko jaunā ģimene uzskata par nepieciešamu. Bieži tieši viņi paši ir tie, kas jau savlaicīgi pauž vēlmi dāvanā saņemt tieši naudu.

Nauda dod iespējas iegādāties un saņemt kāroto, taču par dāvanu to uzskatīt nevar. Ja jaunais pāris tās vietā tomēr vēlas saņemt naudu, ir jādomā, lai pārsteigums būtu kāds interesants un īpašs naudas pasniegšanas veids. Dāvināt var gan banknotes, gan monētas. Jāiegaumē gan, ka pārcenšoties ar oriģinalitāti, var gadīties situācijas, ka jaunais pāris var neiedomāties par paslēptās naudas esamību. Tādēļ meklējot piemērotu pasniegšanas variantu, ir jābūt pārliecinātiem, ka līgava un līgavainis naudu atradīs.

Daži radoši veidi, kā uzdāvināt naudu:

Naudu ievieto mazās aploksnītēs. Sagatavo arī citas mazas aploksnītes ar laimes vēlējumiem jaunajam pārim. Visas tās var sakārt koka stāda zarā vai ievietot kastē ar dekoratīvām ziedu rožlapiņām.

Naudu ievieto krājkasītē, uz kuras uzrakstīts “ceļojumam”, “mājoklim”, “medusmēnesim” u.tml.

Ziedu pušķī vai istabas auga zaros iestiprina no naudas zīmēm izveidotus taurenīšus.

Naudas banknotes samaina uz monētām un saber auduma maisiņā vai kārbiņā, klāt pievienojot, piemēram, gliemežvākus vai smiltis.

Naudas banknoti vai naudu ievieto mazā konvertiņā un pievieno pie kādas laulības dzīves sākumu simbolizējošas lietas. Piemēram, divu balodīšu knābī, bērna piena pudelītē, plīša rotaļlietām lācīšiem.

Naudas banknoti ievieto tukšā vīna pudelē, uz kuras izveido etiķeti ar laimes vēlējumiem, un pudeli ievieto vīna kastē.

Pirms dāvināt naudu, ir jāizvērtē arī dāvināmās summas lielums. Ja tā liekas pārāk maza, labāks risinājums tomēr būs oriģinālas dāvanas iegāde.

Jaunākie raksti