Aldonis, Agija

Kā nosargāt savu laulību?

Lai gan savā kāzu dienā vīrietis un sieviete viens otram sola mūžīgu mīlestību, dzīvē bieži notiek dažādi. Kad rodas nepārvaramas nesaskaņas, laulības solījumā izteiktie vārdi vairs nav spēkā un pāris šķiras. Varbūt tomēr pastāv kāda “recepte” laimīgai laulībai uz mūžu?

Brīdī, kad tiek pieņemts bildinājums un svinētas kāzas, pāris vismazāk domā par dienu, kad viņu skatījums vienam uz otru varētu būt citāds. Tomēr vērojama tendence, ka šķirtas tiek gandrīz katras otrās laulības. Lai abu partnerattiecības būtu harmoniskas un kopā pavadītās dienas nešķistu kā murgs, ir nosacījumi, kurus būtu vērts ņemt vērā.

1. Cieniet viens otru. Vienmēr esi atvērts un patiess pret savu partneri. Ideālā laulībā nav vietas meliem.

2. Atvainojies, ja kļūdījies. Ne tikai vārdos izteikts:” Piedod”, bet gan savas vainas un kļūdas atzīšana un patiesa nožēla.

3. Pavadiet laiku kopā kvalitatīvi. Ikdiena ir pilna ar savām rūpēm, rutīnu un nepadarītiem darbiem. Atrodiet laiku, lai abi būtu divatā. Bez datora, televizora vai mobilā telefona. Pat tad, ja ir saspringts dzīves ritms, var atrast brīdi, lai pabūtu kopā. Arī bērni nevar būt šķērslis tam, lai neatlicinātu laiku dzīvesbiedram. Labākais veids, kā būt lieliskam tēvam ir - būt lieliskam savas sievas vīram. Labākais veids, kā būt lieliskai mātei ir - būt lieliskai sava vīra sievai.

4. Atceries par kāzu gadadienām. Pat tad, ja tās atzīmēšana tev liekas muļķīga, spēj novērtēt laiku, ko dzīvojat kopā un parādi, ka neesi pret to vienaldzīgs. 

5. Rodiet kompromisu. Pat tad, ja jūsu domas un vēlmes nesaskan, mēģiniet pieņemt kopīgu risinājumu.

6. Ieprieciniet viens otru. Atceries, ko solīji laulājoties pie altāra! Būt kopā gan priekos, gan bēdās līdz nāve jūs šķirs. Centies pamanīt, kad otram ir grūti. Atbalsti un iepriecini viņu. Negaidi, kad pienāks Valentīna diena, dzimšanas diena vai Ziemassvētki. Zieds vai maza dāvaniņa, pasniegta tāpat vien, vienmēr ir patīkama un tiks augsti novērtēta.

7. Cieniet savu laulību. Laulība nozīmē atdalīšanos, atstājot nedaudz otrā plānā tēvu, māti, radus, draugus un draudzenes. To nevajag uzskatīt kā vecāku, radu un draugu pamešanu vai ignorēšanu. Tas nozīmē pārraut laulībai traucējošas saites. Atdalīties - ekonomiski, psiholoģiski, emocionāli un ja vajadzīgs - arī ģeogrāfiski.

8. Respektējiet otra viedokli. Izturies pret laulāto kā pret ļoti nozīmīgu cilvēku savā dzīvē.

9. Dalieties visā! Laulība ir pilnīga saistīšanās un pilnīga dalīšanās visā - sapņos, cerībās, bēdās, pārdomās, vēlmēs, panākumos un neveiksmēs.

10. Laimīgas laulības pamatā ir piedošana un pacietība.

Jaunākie raksti