Vēsma, Fanija

Kāpēc vīrieši baidās no laulībām?

Mūsdienās ne mazums mīlošu pāru izvēlas dzīvot kopā, savienību nenostiprinot ar laulības saitēm. Iemesli šādam lēmumam katram ir savi, bet viens no tiem: vīrieši baidās no laulībām. Tāpēc interesanti ir uzzināt, kā psihologi skaidro un pamato šīs bailes.

Saskaņā ar psihologu atziņām:

- Laulības nav tikai zīmogs pasē, tās ir saistības, kuras ne visi spēj izturēt. No otras puses – arī civilās laulības nozīmē saistības, pienākumus un atbildību.

- Vīriešu domāšana patiešām nedaudz atšķiras no sieviešu. Vīriešiem ir grūtāk saprotams, kāpēc juridiski ir nepieciešams precēties. Nav tā, ka viņš nemīl savu sievieti, bet viņš neizprot precēšanās nozīmi.

- Bieži tā ir neveiksmīga iepriekšējo attiecību pieredze – vīrietis jau iepriekš ir kādā sievietē (iespējams, sievā) vīlies, tāpēc negrib vēlreiz atkārtot šīs sajūtas.

- Vīrieši, vairāk kā sievietes, baidās zaudēt savu brīvību. Vīrietim patīk, piemēram, pēc darba noskatīties futbola spēli ar alus pudeli rokā, bet sieviete šo rituālu, iespējams, gribēs mainīt. Pat mīļotās sievietes dēļ daļa vīriešu nav gatavi atteikties no šīs brīvības.

- Psihologi uzskata, ka daļa vīriešu baidās no atšķirīgā, no tā, ka vīrietis, piemēram, ir aktīvs, nemitīgā kustībā esošs, bet sievai patīk būt mājsaimniecei. Baidās no tā, ka ar laiku šī temperamentu atšķirība palielināsies un viens otram viņi kļūs par traucēkļiem.

- Varbūt patiesībā vīrietis baidās kļūt par tēvu? Laulība lielai daļai cilvēku saistās arī ar bērniem. Ja vīrietis ir gados jauns (un ne tikai), iespējams, viņš vēl nav gatavs kļūt par tēvu.

- Vīrieši uzskata, ka sievietes pēc kāzām mainās, viņas noveco ātrāk, rūpējas par sevi mazāk, tāpēc nevēlas to piedzīvot.

Skaidrs, ka gudra sieviete spēs mazināt šīs vīrieša bailes, liekot lietā mīlestības spēku, pārliecinās, kāpēc (ja tiešām) laulības viņai ir būtiskas.

Jaunākie raksti