Vēsma, Fanija

Par Latvijas labāko kāzu fotogrāfi 2013.gadā nominēta Liene Pētersone

27. februāra vakarā Rīgā, klubā „Sapņi un Kokteiļi”, Latvijas tika sumināti labākie kāzu fotogrāfi 2013. gadā. Konkursā piedalījās 79 foto autori, kuri iesūtīja 723 fotogrāfijas. Tās izvērtējot, profesionāla žūrija par pagājušā gada labāko Latvijas kāzu fotogrāfi atzina Lieni Pētersoni.

Šis ir piektais kāzu fotokonkurss Latvijā, turklāt, vērtējot pēc iesūtīto fotogrāfiju skaita, tas ir arī lielākais visā Baltijā. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika nominēti labākie Latvijas kāzu fotogrāfi 10 dažādās kategorijās: gatavošanās, ceremonija, emocijas, bērni, portrets, jaunais pāris, detaļas, svinības, izšķirošais mirklis un brīvā tēma.

Konkursu vērtēja profesionāla žūrija: Dennis Orchard (kāzu fotogrāfs, Lielbritānija), Michael Greenberg (kāzu fotogrāfs, Kanāda), Mārtiņš Ķīkulis (kāzu fotogrāfs, Lielbritānija),  Imants Urtāns (fotogrāfs, Latvija), Gints Freimanis (kāzu fotogrāfs, Latvija).

Starp nopietniem un pieredzējušiem fotogrāfiem, savu pirmo kāzu fotogrāfiju bija iesniedzis arī visjaunākais konkursa dalībnieks Georgs Viljams Hibneris, kas ir izdevniecības „Rīgas Viļņi” fotogāfa Aigara Hibnera 13 gadus vecais dēs. Georgs Viljams tēta profesiju sāka iepazīt jau desmit gadu vecumā un bieži vien dažādos pasākumos puika fotografēja tandēmā ar tēti.

Jaunākie raksti