Aldonis, Agija

Kāzas ziemā

Kāzas tradicionāli saistās ar gaisīgām kleitām, mežģīnēm, smalkām kurpēm un vieglumu apģērbā, taču ko darīt, ja kāzas tiek plānotas ziemā? Kā sasildīt līgavu, ja ar līgavaiņa apskāvieniem vien siltumam nepietiek?

Šoreiz runāsim par klasiskām kāzām, kurās neierodas džina biksēs un džemperos, kurās jaunajam pārim tuva ir tradicionāli baltā krāsa un dienas viegluma izpratnē iekļauts arī apģērbu vieglums, elegance un maigums.

Kažoki, mēteļi, jakas

Klasiskai kāzu dienai noteikti nebūs piemēroti džemperi un jakas, bet labi iederēsies balts kažoks vai mētelis. Ja iegādāties to tikai šim notikumam vien šķiet pārāk dārgi, mēteli var arī iznomāt. Ja aktivitātes ārā netiek plānotas daudzas, iespējams, pietiks vien ar siltāku apmetni, pārvietojoties no vietas uz vietu.

Roku un kāju siltumam

Pūkaini un silti roku sildītāji, lielas apkakles vai cakaini cimdi, kā arī citi aksesuāri kalpos ne tikai siltumam, bet arī eleganti izskatīsies bildēs. Jāpadomā vien, kā tos labāk saskaņot ar kleitu. Arī zābaki uz papēža, zeķzābaki baltā krāsā labi piestāvēs pie baltas kāzu kleitas, pie tam telpās tos var veikli nomainīt pret smalkām pelnrušķītes cienīgām kurpītēm.

Siltais scenārijs

Ja līgavai nepatīk kažoki un silta ģērbšanās, jāpadomā, kā kāzu scenāriju veidot tādu, lai ārā būtu jāatrodas iespējami maz, lai visur auto būtu tuvumā un āra atrakcijas netiktu paredzētas. Tādā gadījumā īpašu rūpju par siltu apģērbu vai aksesuāriem nebūs. Par to vēlams informēt arī viesus un ļaudis, kas, iespējams, iecerējuši veidot vārtus. Līgaviņu tik būtiskā dienā nosaldēt nedrīkst.

Ja pāris mīl ziemu

Ja pārim patīk ziemas baltums un gribas to īpaši izbaudīt arī kāzu dienā, der izvēlēties kleitu, kas ir no biezāka un siltāka auduma, iespējams, ar garajām piedurknēm un saskaņot to ar siltiem aksesuāriem.

Iespējams, dažiem apģērba gabaliem jābūt nomaināmiem, lai pēc ziemas prieka baudīšanas ienākot siltumā, var tērpties mežģīņu vieglumā.

Kāzu dienas baltums labi saskanēs ar ziemas sniegu, bet papildināt to var ar dažādiem vēsajiem toņiem vai spilgtām un sulīgām krāsām, jo baltajam taču piestāv visas citas krāsas, kas patīk jaunlaulātajiem.

Līgavu pieredze

Ieva (precējusies decembrī): "Mēs gribējām precēties tieši ziemā, kad svinību telpu var dekorēt ar baltām pārsliņām un kristāla eņģeļiem, kas tik ļoti piestāv ziemai un mīlestībai. Tiesa, man bija arī savs sapnis par mežģīņu kleitu, no kura tik ļoti nevēlējos atteikties. No draudzenes aizņēmos eleganti baltu kažoku, zem kura bija silti arī mežģīņu kleitā, bet kājās vilku baltus zeķzābakus. Protams, arī līgavaiņa azote nodrošināja savu daļu siltuma. Āra aktivitāšu nebija daudz, tāpēc ne brīdi nenožēloju, ka neatteicos no sapņa par mežģīņu kleitu. Bet kāzu bildes no mūsu sniegbaltās dienas ir vienkārši fantastiskas!"

Inga (precējusies novembra beigās): "Kaut arī nesaucu sevi par ziemas fani, tomēr piekritu precēties ziemā, jo tā vēlējās mans vīrs. Man bija balta kleita ar garām piedurknēm, smalkas kurpes, taču nekādus papildus aksesuārus kāzām nepirku, jo tās šķita liekas papildus izmaksas. Tiesa, kāzas plānojām iespējami siltas, bez aktivitātēm ārā. Ja būtu iespēja pagriezt laiku atpakaļ, es padomātu par kādiem sildošiem aksesuāriem, ar ko apbruņoties baznīcas ceremonijas laikā, jo tā novembra diena bija patiesi auksta un baznīcā bija auksti, protams, pēc tam sildījos ar karstu tēju un vīra mīlestību."

Jaunākie raksti