Vēsma, Fanija

Maijā Valkas Dzimtsarakstu nodaļā būs bezmaksas laulību diena

Maijā Valkas Dzimtsarakstu nodaļā būs bezmaksas laulību diena, kad jaunajiem pāriem nebūs jāmaksā par svinīgo ceremoniju, bet tikai valsts nodeva – pieci lati, vēsta Valkas novada pašvaldībā.

Šādu jaunumu šajā gadā Dzimtsarakstu nodaļa ieviesusi par godu Starptautiskajai ģimenes dienai.

Bezmaksas svinīgā laulību ceremonija paredzēta pāriem, kuri nevēlas vai nevar atļauties rīkot lielas kāzas, bet šo svinīgo brīdi grib pavadīt tikai ar saviem vedējiem un vistuvākajiem cilvēkiem.

Kā informē Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Māra Zeltiņa, nodaļa ir ieinteresēta gan apzināt savas stiprās ģimenes, priecāties par katru Valkas novadā dzimušo un reģistrēto bērniņu, gan veidot un uzturēt jaunas tradīcijas, kas nostiprinoties kļūs mīļas un nepieciešamas.

Bezmaksas svinīgo laulību ceremonijai, kas paredzēta 12. maijā, pāri var pieteikties līdz 11. aprīlim.

Tāpat līdz maija beigām Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļa gaida pieteikumus no pāriem, kas šajā gadā svin zelta kāzas.

Pērn Dzimtsarakstu nodaļa aizsāka veidot jaunu tradīciju, jūlijā organizēja svētkus tiem 12 pāriem, kas svinēja zelta kāzu jubileju. Par pasākumu tika saņemtas labas atsauksmes, tādēļ tādu plānots rīkot arī šovasar – 30. jūnijā. Lai šī diena patiesi pārvērstos par svētkiem, pārus ar savu uzstāšanos priecēs mūziķi, būs arī šampanietis un torte.

Jaunākie raksti