Gunta, Ginta, Gunda

Laulību gredzeni: kā izvēlēties īsto laulības gredzenu?

Laulības gredzenu piedāvājuma klāsts mūsdienās ir visai plašs, un gredzena iegādei it kā nevajadzētu būt grūtībām. Tomēr, lai izvēli atvieglotu, būtu vērts ņemt vērā dažus norādījumus.

Nosaki cenu, kādā gribi iekļauties. Cenas dažādība būs atkarīga no zelta proves, gredzenā izvēlētā akmens karātiem. Atceries, ka lētāki gredzeni būs zelta stīpiņas, kā arī gredzeni bez akmeņiem.

Ierobežo savu izvēli, izvēloties metālu, formu u.tml. Laulības gredzeniem ir ne tikai atšķirīga forma un metāls, bet tajos var būt iestrādāti pusdārgakmeņi un dārgakmeņi. Svarīgi ir noskaidrot, vai gredzens labi izskatās tā nēsātāja pirkstā. Bālākai ādas krāsai labāk derēs rozā zelta izstrādājumi, bet tumšākai – dzeltenā un baltā zelta izstrādājumi.

Sagādā laicīgi, bet ne steidzīgi. Neiegādājies uzreiz pirmo pieņemamo variantu, laulības gredzenu daudzveidība patiesi ir liela. Neatliec arī šo pirkumu uz pēdējo brīdi – īpaši, ja vēlies veikt gredzenā gravējumu. Lai gredzenu padarītu īpašu, tā iekšpusē iespējams iegravēt sava partnera vārdu, iniciāļus, kāzu datumu, tikšanās datumu, mīlestības solījumu vai kādu citu abiem nozīmīgu simbolu.

Domā praktiski. Gredzenam jābūt arī praktiskam un ērti valkājamam, jo tas būs pirkstā ik dienas – gan svētkos, gan ikdienas darbos.

Veic laika pārbaudi.
Iedomājies, vai šādu laulības gredzenu sev gribētu pat pēc 20 gadiem?

Esi gudrs(-a) attiecībā uz tā izmēru. Jau iepriekš apdomā, vai gredzens derēs pirkstā arī mainoties gaisa temperatūrai (karstā laikā pirksti mēdza piebriest), iespējamām ķermeņa svara izmaiņām grūtniecības laikā u.tml.

Padomā par gredzenu kopšanu. Jo sarežģītāks būs gredzens, jo lielāku kopšanu tas prasīs.

Jaunākie raksti