Aldonis, Agija

Odas priekam: mirkļi no kāzām, kas paliek atmiņā

Skaistākās, aizkustinošākās un jautrākās epizodes, kas paliek atmiņā no kāzu svinībām, ir neaizmirstamas un katrās kāzās savādākas. Ar to domātas ne tikai grandiozas ceremonijas vai dekorācijas, bet arī nelielas, trāpīgas nianses un neierasta pieeja kādai kāzu epizodei.

Parūpējoties par šādu mirkli – pārsteigumu, Tu sagādāsi papildus jaukas emocijas kā pašiem, tā arī kāzu viesiem.

Vairāki laulāti pāri dalījās pieredzē, kā savās kāzās tika radītas lielākas un mazākas odas visu klātesošo priekam.

Iveta (24) un Raivis (25): "Mēs laulājāmies ļoti karstas vasaras pēcpusdienā, tādēļ uzņemot viesus pils dārzā, cienājām tos ar dažādiem paštaisītiem, iepriekš sagatavotiem sasaldētiem našķiem. Tie bija sulu saldējumi ar želejas sirsniņām iekšpusē, ledus gabaliņi ar sasaldētām avenēm un citi nieciņi, kas vienlaikus atveldzēja un uzjautrināja viesus."

Kristīne (31) un Mārtiņš (33): "Svinību telpā pie sienas bijām izveidojuši apjomīgu foto kolāžu, kur bija parādīti visi lieliskākie mirkļi no mūsu kā pāra kopdzīves. Brīžiem tie bija smieklīgi, brīžiem – nozīmīgi, bet brīžiem laiski ikdienišķi. Tagad tā ir mūsu atmiņu kolāža, kurai turpinām pievienot arvien jaunus foto."

Vineta (22) un Arkādijs (25): "Mēs ar vīru mīlam dejot, tādēļ drīz vien pēc pirmā valša uz mirkli nomainījām kāzu tērpu uz violetiem, ekspresīviem tērpiem, speciāli mums pašūtiem. Tā mēs metāmies kaislīgās dejās! Viesiem bija, ko redzēt un jautrība sita augstu vilni."

Anna (27) un Ritvars (30): "Tā kā kāzas svinējām vēlā rudenī, negribējām zaudēt ierasto vasaras kāzu pieņemšanu ārā ar šampanieša glāzēm un uzkodām. Tādēļ, ierodoties uz svinībām, iesākumā visi varēja saskandināt glāzes un pamieloties ar karstām siera uzkodām blakus ugunskuram un citu gaismekļu noslēpumainā gaisotnē. Kā vēlāk atzina viesi, tas radīja īpašu noskaņu."

Inga (21) un Andis (27): "Kāzu kulminācijā mums bija ieplānota papīra laternu palaišana gaisā, par kuru nevienu nebijām informējuši. Esam pārliecinājušies, ka šādi mirkļi vienmēr rada smaidus un pacilājošu garastāvokli, turklāt nemaksā dārgi. Arī mūsu viesi bija iepriecināti."

Ieva (30) un Gatis (30): "Kāzu otrajā dienā mēs sapulcinājām viesus kopā un iedevām katram pa hēlija balonam, ar domu pēc mūsu paziņojuma palaist tos gaisā. Tad mēs abi visiem pateicāmies, novēlējām labas atkāzas un paziņojām, ka paši dodamies medusmēnesī! Tas ir ļoti vienreizīgas sajūtas, ja medusmēnesim var nodoties jau taisnā ceļā no kāzām, visiem iesaku! "

Madara (27) un Raitis (29): "Mēs apprecējāmies ceturtdienā, turklāt ceremonija notika otrā Latvijas galā, tādēļ vairāki viesi bija nolēmuši izbrīvēt laiku tā, lai var palikt skaistajā Latgalē līdz pat svētdienai. Visus atpūtniekus pie ierādītās istabas sagaidīja "kaimiņu ceļasomas", kurā bija neliela karte ar atzīmētiem mūsu iemīļotākajiem apskates punktiem un kafejnīcām, tajā skaitā arī noorganizēts uzaicinājums pamieloties ar vietējiem zemnieku labumiem."

Linda (36) un Matīss (40): "Pēc kāzu ceremonijas mums bija sarunāts fotografēšanas students, kas katru viesi iemūžināja atsevišķā foto. Jau vakarpusē visas smaidīgās bildes bija piespraustas svinību telpā pie sienas, bet, nākamajā dienā dodoties uz mājām, katrs tika aicināts savu foto paņemt līdzi par piemiņu."

Līga (20) un  Kārlis (25): "Tā kā uz mūsu lauku mājām jāmēro ceļa posms caur mežu, mēs ceļa malās izlikām krāsainas laternas par orientieriem. Sākumā tam šķita vairāk praktiska nozīme, bet kad redzējām, kā tās izskatījās krēslā, sapratām, ka tās kļuvušas par vienu no foršākajiem dekorāciju elementiem pie svinību vietas!"

Annija (25) un Reinis (25): "Lai nodrošinātu viesiem iespēju nokļūt uz svinību vietu un nākošajā dienā tikt atpakaļ uz mājām bez raizēm, mēs noīrējām kruīza tipa autobusu, kurā skanēja patīkama mūzika un krēslu vietā bija novietoti ērti dīvāni. Tā bija kā papildus "ekstra" viesiem, kas pēc tam radīja jautras atskaņas."

Vineta (29) un Jānis (30): "Kāzu noslēgumā atvadoties no viesiem, abi ar vīru tikām "deportēti" no kāzu vietas ar gaisa balonu. Tas bija diezgan dramatiski, romantiski un nedaudz smieklīgi, iedomājoties skatu, kā kleitu ar grūtībām iedabūjām balonā. Paceļoties gaisā, saskūpstījāmies un dzirdējām vētrainas ovācijas no lejā palikušajiem. Vai nav lieliska kāzu izskaņa?"

Katrīna (25) un Aigars (27): "Mēs katram pārim dāvaniņā iedevām divus ziedu stādus – vienu, lai iestādītu mūsu dārzā ar simbolisku nozīmi, otru, ar ko priecēt acis savā dārzā. It kā sīkums, bet patīkami uz šo ziedu dārzu skatīties un kopt ik gadu no gada (iesakām pirkt ilggadīgos augus). Savukārt pati stādīšana arī izvērtās kā jautrs pasākums!"

Kristīne (26) un Ivo (35): "Uz katra viesa krēsla pirms mielasta bija novietota veco laiku monēta ar romantisku, tieši viņam veltītu zīmīti. Katram bija klusībā jāievēlas sava vēlēšanās, svinību izskaņā šo naudiņu iemetot strūklakā."

Jaunākie raksti