Jāzeps

Tematiskās kāzas – drosmīgi un aktuāli

Arvien vairāk pasaulē un arī Latvijā kļūst populāras kāzas ar individuālu scenāriju, atkāpjoties no klasiskā kāzu etalona. Domājot par to, cik lielā mērā savās kāzās ieviest individuālu pieeju, aicinām iepazīties ar pasākumu aģentūras "Chocolate Events" vadītājas Sindijas Vildes pieredzi un pārdomām tematisko kāzu organizēšanā.

Vai Latvijā daudz pāru izvēlas tematiskās kāzas?

Šogad, pēc mūsu pieredzes, varu teikt – aizvien vairāk tiek dota priekšroka  netradicionālām kāzām, piešķirot tām savu individualitāti, krāsas un noskaņas, kas tuvas jaunajam laimīgajam pārim.

Cilvēki vairāk pievērš uzmanību simboliem un tam, lai viņu kāzas būtu tādas, kā gribas pašiem, nevis radiem, draugiem vai kā rakstīts grāmatā. Arī mēs uz to "jaunos" mudinām, lai pēc iespējas izvēlas sev tīkamākas lietas un notikumus, kurus var izbaudīt savās kāzās. Man ir arguments: kad vēl, ja ne savās kāzās! Un tas tiešām pārsteidz ne tikai jauno pāri, bet arī viesus, jo nav tā, kā bija kāzās, kurās jau ir būts un scenārijs zināms no galvas.

Vai jārēķinās, ka netradicionālas kāzas ir sarežģītāk organizējamas un dārgākas?

Izvēloties tematiskās kāzas, daudz vairāk jāpiedomā pie detaļām un scenārija. Nereti jāizgatavo oriģinālas lietas, kuras, iespējams, Latvijā nemaz nav, bet ja godīgi, tad tas nemaz nesanāk dārgāk. Būtiskākais ir visu skaisti saplānot, saprast, ko gribētos un cik par to būtu gatavi maksāt.

Tad atliek tikai izdomas lidojums, jo izvēloties kāzu tēmu atbilstoši jaunajam pārim un viņu būtībai, neredzu nekādus liekus sarežģījumus vai mīnusus. Ja nu vienīgi apstāklis, ka daži no viesiem var sākumā nesaprast un nedaudz uzmest spalvu, bet tas parasti ir tikai laika un procesa jautājums.

Kādi ir Jūsu ieteikumi jaunajiem pāriem?

Galvenais darīt tā, kā pašiem gribas, jo šāda diena ir tikai vienu reizi mūžā un tai jābūt tādai, kādu to vēlas jaunlaulātie. Tas viss ir tikai par un ap viņiem!

kazas_tematiskas

Tematikas saskaņošana sākas jau ar ielūgumu. Piemēram, tas nevar būt zaļš ar linu, ja kāzas notiek Rundālē ar zeltu un baroka stilā. Protams, katram var būt savs attaisnojums, ka arī šāds savienojums ir iespējams, bet tad to vajag izdomāt un netieši paskaidrot arī viesiem.

Kā vieglāk nonākt pie sava īpašā scenārija?

Var sākt ar vienu lietu, pie kuras "pieķerties". Atrast krāsu, priekšmetus, parādības, ziedus, valstis vai mūziku, kuru gribētos sajust savās kāzās. Tas var būt jebkas, kas padarītu kāzas atšķirīgākas kā citiem.

Piemēram, sākumā jaunais pāris zin, ka viņu mīļākā krāsa ir violetā, bet ideja īpaši tālāk nešķetinās. Tad mūsu uzdevums ir attīstīt to, sākot ar violetu akcentu ieviešanu: tie var būt ceriņi, mellenes, lupīnas, lavanda… Iedziļinoties, katram no šiem akcentiem var pielāgot kādu citu lietu. Piemēram, lavanda saistās ar Franciju, un kāzas veidojas franciskās un violetās noskaņās – protams, ja pašam pārim šāds risinājums ir saistošs.

Kādas ir iecienītākās tematikas?

Populārākās tēmas, godīgi sakot, nav. Pie mums nāk pāri, kas ir tik individuāli, ka katram ir savs īpašais stāsts. Sākot ar Pūcīšu kāzām, jo jaunais ģimenes uzvārds ir Pūce, turpinot ar Ķirsīšiem un  kāzām retro stilā, mīlas kino tēmu un beidzot ar detektīva kāzām, kur ir sava slepena misija un apslēptā manta!  

Svarīgākais, lai ir zināms kaut vai aptuveni, ko jaunais pāris vēlas. To gan nereti uzreiz tā nevar pateikt. Tā doma nāk pakāpeniski pēc pirmās mūsu tikšanās, kad saprotam, cik daudz pāris vēlas savas kāzas personificēt un kas ir tās lietas, kas patīk, vai pretēji – nepatīk.

Viss sākas ar mazumiņu!

Jaunākie raksti