Gunta, Ginta, Gunda

Koncerts ģimenēm ar bērniem „Prieks pasaulei!”

Sestdien, 12. decembrī, plkst. 13.00 notiks koncerts ģimenēm ar bērniem „Prieks pasaulei!”. Piedalīsies Ieva Sutugova un Daumants Kalniņš, Orķestris „Rīga” un diriģents Mārcis Miķelsons. Ar Ziemassvētku dziesmām un populārām melodijām tiks pieskandināta kino „Splendid Palace” Lielā zāle.

Koncertā „Prieks pasaulei!” muzikālo sarunu vadītājs Daumants Kalniņš stāstīs gan par gatavošanos Ziemassvētkiem, gan par to, cik sen jau tiek rotāta Ziemassvētku eglīte. Īpaši mazo klausītāju priekam skanēs stāsts par Ziemassvētku vecīša palīgiem – ziemeļbriežiem, ko papildinās Orķestris „Rīga”, atskaņojot slaveno Džonija Marksa dziesmu „Ziemeļbriedis Rūdolfs”.

Dziedātāja Ieva Sutugova uzburs baltus svētkus, dziedot dziesmiņu par sniegu „Lai tik snieg” un solistes interpretācijā skanēs godinājums Ziemassvētku eglītei „Ak, eglīte”, tomēr patiesi nebēdnīgu un saldu atmosfēru radīs Aigara Voitišķa dziesma ar Pētera Brūvera vārdiem - „Karameles”. Līdzās jau zināmajām svētku dziesmām, kurām klausītāji aicināti droši dziedāt līdz, Ieva Sutugova interpretēs dziesmu no Havaju salām un mazajiem klausītājiem būs iespēja uzzināt un iemācīties, kā novēlēt „Priecīgus Ziemassvētkus!” eksotiskajā havajiešu valodā.

Daumants Kalniņš iejutīsies ne tikai vadītāja un stāstnieka lomā, bet arī priecēs klausītājus, izpildot tradicionālo Ziemassvētku dziesmu „Kas ir šis bērns”. Duetā ar dziedātāju Ievu Sutugovu skanēs tādas Ziemassvētku laika dziesmas kā „Zvaniņš skan!”, „Jingle Bells Rock!”, Aināra Virgas dziesma ar Guntara Rača vārdiem „Eglīte smaržo un mirdz” un gaišā, apcerīgā Raimonda Paula dziesma ar Guntara Rača vārdiem „Eņģelis”.

„Prieks pasaulei!” ir otrais koncerts Orķestra „Rīga” rīkotajā ciklā „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga!”. Ir iespējams izvēlēties iegādei ieejas biļetes uz koncertu „Prieks pasaulei!” (cena EUR 5) vai arī abonementa biļeti uz trim cikla „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga!” koncertiem (cena EUR 10), kas notiks sestdienās plkst. 13.00 kinoteātrī „Splendid Palace”. Biļetes - visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Jaunākie raksti