Mintauts, Alfs, Bernandeta

Remix šoruden ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās atzīmēs savu 30. jubileju

Latvijas rokmūzikas leģenda, supergrupa Remix šoruden ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās atzīmēs savu 30. jubileju. Koncerti notiks laikā no 14. līdz 18. novembrim, tajos skanēs instrumentālā mūzika un populārākās Remix dziesmas jaunradītos aranžējumos - kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā. Jubilejas koncertu viesmākslinieki būs dziedātāja Ieva Kerēvica, Ivars Kalniņš (perkusijas) un pūšamo instrumentu grupa "Jokers horns".

Remix koncertturneja sāksies 14. novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, turpināsies 15. novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē CĒSIS un 16. novembrī Rīgā, Dailes teātra Lielajā zālē. Turnejas noslēgums gaidāms 17. un 18. novembrī Liepājā, jaunajā koncertzālē Lielais Dzintars tās atklāšanas programmas ietvaros.

Pirms 30 gadiem, tajos tālajos laikos, kad brīva Latvija vēl bija kā sapnis, tika dibināta grupa Remix. Kas tad ir šī supergrupa Remix?

Igo, Aivars Hermanis, Jevgēņijs Ščapovs, Eduards Glotovs, Uldis Marhilēvičs un Vilnis Krieviņš toreiz – 80 gadu beigās atraktīvi puiši un nu – pēc 30 gadiem vīri, kuri savā šarmantajā vecumā joprojām spēj salauzt meiteņu sirdis. Viņi visi kopā – Remix.

Iespējams, ka jauniešiem, kuriem pagājušā gadsimta astoņdesmitie gadi ir tikpat mistiska vēsture kā Tutanhamona laiki, vārds Remix ir pasvešs. Taču, izdzirdot  dziesmas radio, nav šaubu, ka atpazīstamība būtu tūlītēja. „Meitene kafejnīcā”, „Dzeltenās kurpes” un vēl daudzas citas, būtu tā lielākā sasaiste ar jaunāko paaudzi un Remix. Savukārt trīsdesmitgadniekiem un vecākiem supergrupa – tās ir emocijas uzjundošas atmiņas par dziesmu „Pie laika”. Un kurš gan neatceras izteiksmīgo un neatkārtojamo video „Komunālajam blūzam”?

Kas ir tas īpašais, kas vieno Remix un liek mums ieklausīties viņu muzicēšanā?

* Lieliskās balss īpašnieks Igo, labākais ģitārists A.Hermanis, veiksmīgais komponists un pianists U.Marhilēvičs, labākais rokbundzinieks V.Krieviņš, labākais basģitārists E.Glotovs ir vienaudži, visi krietni liepājnieki, profesionāļi ar muzikālo izglītību.

* Remix mākslinieki ir perfekcionisti mūzikā, jo var sagādāt pārsteigumus jebkurā žanrā, t.sk. arī sadarbībā ar teātriem, koncertierakstiem Latvijā un ārzemēs.

* Četri grupas mūziķi ir aranžētāji, komponisti, kuri strādā ierakstu studijās un aktīvi darbojas vairākos projektos vienlaicīgi.

* Mūziķi ir piedalījušies konkursos gan savā instrumentu grupā, gan ar Remix, gūstot galvenās godalgas gan grupas sākuma periodā, gan vēlāk. Viņi ir koncertējuši gan Krievijā, gan tuvākās un tālākās ārzemēs.

* Ja grupai ir tāds krusttēvs kā Maestro Raimonds Pauls, tad panākumi un veiksme ir neizbēgami un pašsaprotami. Visus mūziķus noteiktā laika posmā „uzrunājis” R.Pauls un vadījis viņu muzicēšanu savos ansambļos, kā arī bijis pasniedzējs Konservatorijā. Remix puiši, sākotnējā periodā esot ciešā saistībā ar Latvijas Radio, savā pastāvēšanas laikā mūzikas augsto kvalitāti nav zaudējuši ne mirkli.

* Remix mūziķus vieno svarīgs apzīmējums Latvijas mūzikas enciklopēdijās – „Labākais no...”.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.

Jaunākie raksti