Līksma, Bārbala

Mazajā ģildē notiks koklētāju ansambļa „Teiksma” 60 gadu jubilejas koncerts

26. aprīlī plkst. 16.00 kultūras centrā „Mazā ģilde” norisināsies koklētāju ansambļa „Teiksma” 60 gadu jubilejas koncerts.

Jau no plkst. 15.00 apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar ansambļa vēsturi un nozīmīgākajiem notikumiem īpaši šai reizei veidotā izstādē Bellacord zālē. Koncerta programmā skanēs iemīļotākie skaņdarbi no ansambļa plašā repertuāra, kā arī jaunas kompozīcijas, ko „Teiksmai” dāvinājušas bijušās ansambļa dalībnieces Vita Ruduša, Vita Pinne un Kristīne Ojala. Ansamblis spēlēs kopā ar saviem draugiem - lietuviešu tautas mūzikas ansambli „Aušrine” no Šauļiem, flautisti Olgu Ridzevsku, obojisti Ieva Nīmani, čellisti Danutu Ločmeli un viesmāksliniekiem – vijolnieci Lieni Brenci, sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu.  Koncertu vadīs Salvis Sprūžs.

“Teiksma” bija viens no pirmajiem koklētāju ansambļiem, kas kopa tieši koncertkokļu spēli. Ansambļa repertuāra lielāko daļu veido tautas mūzikas apdares, bet pēdējos gados tas papildinās ar latviešu komponistu orģinālmūziku koklēm un pasaules mūzikas paraugu pārlikumiem. “Teiksmas” kokles skanējušas tālu aiz Latvijas robežām, ansamblis piedalījies dažados starptautiskos festivālos un konkursos, kā arī 2014. gadā XIV Latviešu Dziesmu svētkos Hamiltonā, Kanādā. “Teiksma” savas darbības laikā ir izdevusi vairākus ierakstus CD formātā.

60 gadu jubilejas svētkus plānots atzīmēt ar krāšņu, šim notikumam par godu veidotu koncertprogrammu. Tajā piedalīsies Olga Ridzevska (flauta), Ieva Nīmane (oboja), Danuta Ločmele (čells), Liene Brence (vijole), Guntars Freibergs (sitaminstrumenti), kā arī lietuviešu tautas mūzikas ansamblis „Aušrine” no Šauļiem. Koncertu ar komentāriem par ansambļa vēsturi papildinās Salvis Sprūžs. Programmā J. Ķepīša, V. Salaka, G. Ordelovska, R. Paula, I. Arnes, V. Rudušas, K. Lāča, V. Pinnes, K. Ojalas, M. Lasmaņa skaņdarbi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departaments.

Jaunākie raksti