Laura, Jadviga

Lielajā piektdienā notiks koncerts „Dzīvības koks” ar vairākiem pirmatskaņojumiem

Lielajā piektdienā, 3. aprīlī plkst. 16.00 kultūras centrā „Mazās ģilde” ar Rīgas domes atbalstu notiks koncerts „Dzīvības koks”. Koncerta programmu veido dažādu gadsimtu garīgā mūzika un vairāki mūsdienu komponistu darbu pirmatskaņojumi.

Izpildītāju vidū jauniešu koris „Mūza”, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu vokālā grupa, solisti un stīgu kvartets.

2015. gadā kultūras centram „Mazā ģilde” aprit 70 gadu. Kopš 1945. gada šeit mājvietu raduši virkne tautas deju ansambļi, kori, teātra studijas, lietišķās mākslas studijas un citi amatiermākslas kolektīvi. Centrs, balstoties uz savu kolektīvu mākslinieciskajām iniciatīvām, jubilejas gadā plāno rīkot dažādus pasākumus, kuri bagātinās Rīgas kultūras dzīvi.

Lielā piektdiena, pēdējā ciešanu laika nedēļa ir pats nopietnākais un dziļākais kristīgās pasaules gada notikums. Komponisti visos laikos tam veltījuši savas labākās radošās izpausmes. Turklāt, izceļot visai cilvēcei tik nozīmīgo Kristus ciešanu stāstu, līdzās nāk arī katra mākslinieka personīgais skatījums uz notikumiem, kas nezaudē aktualitāti arī mūsdienās.

Koncerta “Dzīvības koks” muzikālo priekšnesumu vidū būs dzirdamas Gregorio Allegri, Viljama Bērda un Džona Tavenera kompozīcijas, kā arī īpaši šai programmai veidoti jaundarbi. Pirmo reizi izskanēs Anša Markausa „Consecratio” stīgu kvartetam un divi pirmatskaņojumi jauktajam korim, solistiem un stīgu kvartetam – Gunta Cimiņa „No Sv. Franciska lūgšanas”, kā arī Sniedzes Prauliņas “Kyrie”.

Sniedzes Prauliņas un kora “Mūza” veiksmīgās sadarbības rezultātā pērn tapa jaunās flautistes un komponistes debijas albums “Intro”, kas tika izvirzīts Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons” kā labākais vokālās un kora mūzikas albums.

Koncertā „Dzīvības koks” piedalīsies koris „Mūza”, vokālā grupa, solisti - Sniedze Prauliņa, Helēna Kozlova, Andris Gailis, Matīss Tučs, stīgu kvartets –Undīne Balode, Leila Hairova, Ilze Tomaševska, Zane Šturme, koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Guntis Cimiņš.

Ieeja koncertā bez maksas.

Jaunākie raksti