Gunta, Ginta, Gunda

Koncertuzvedums „Gribas drusku pablēņoties! Ziemassvētkos „Ziemeļblāzmā””

Rīgas Doma meiteņu koris TIARA aicina ieskandināt svētkus kopā ar ģimeni – svētdien, 21. decembrī, plkst. 12.00 un plkst. 15.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” koncertuzvedumā „Gribas drusku pablēņoties! Ziemassvētkos „Ziemeļblāzmā””. Koncertuzvedumā diriģentes Airas Birziņas vadībā muzicēs Rīgas Doma meiteņu koris TIARA un instrumentālā grupa „Vaterblitzz”.

Koncertprogrammā būs skatāmas, klausāmas un līdzi dejojamas dziesmas no populārām latviešu animācijas filmām, kā arī fragmenti no jau vairāku paaudžu bērnu iemīļotām latviešu multfilmām „Kabata”, „Laimes Lācis”, „Zelta sietiņš”, „Sēd uz sliekšņa pasaciņa”, „Miega vilcieniņš”, „Zaķīšu pirtiņa” un „Pirms aizmieg ūdeņi visi”.

Koncertuzvedums „Gribas drusku pablēņoties” ir animācijas filmu studijas „Dauka” režisoru Rozes Stiebras un Anša Bērziņa rosināts un izauklēts – tieši viņi 2006. gadā uzrunāja diriģenti Airu Birziņu un piedāvāja izveidot dziesmu programmu ar skaistākajām animācijas filmu dziesmām.

Roze Stiebra atceras: „Tas bija 1975. gads, komponists Imants Kalniņš pie klavierēm, klusi pie sevis dungojot, atskaņoja pirmo tikko kā sacerēto dziesmiņu topošai animācijas filmai “Zelta sietiņš”. Vēl nebija ansambļa “Menuets” vadītāja Jāņa Blūma lieliskā aranžējuma, arī pats ansamblis “Menuets”, kas vēlāk ieskaņoja šo mūziku, bija vēl tikai padomā, taču bija MŪZIKA. Lieliska mūzika – smalka, harmoniska, trausla un spocīga vienlaicīgi, tik ļoti atbilstoša Raiņa dzejolim, tā jēgai: “Kurš cauri skatās sietiņa acīm, Redz visu pasauli dimantos mirdzam.” Tā tas viss sākās. Skaisti un spēcīgi. Paturot vienmēr prātā domu par debesīm kā dominanti ikdienas ritumā. Tika veidotas daudzas jo daudzas animācijas filmas, kuru īpašā iezīme bija – dziesma. Bērni, kas skatījās šīs filmas, bieži dziedāja līdzi, reizēm pat skaļi, vienojoties spontānā korī. Nu mūzika pierakstīta notīs speciāli dziedāšanai korī, lai visi, gan lieli, gan mazi, varētu dziedāt šīs dziesmas. Reizēm, protams, atceroties arī jaukos zīmētos radījumus, kuri animācijas filmās pirmie iesāka visu šo blēņošanos, kas, jācer, nekad nebeigsies.”

2015. gada janvāra beigās klajā nāks atkārtots nošu grāmatas un CD „Gribas drusku pablēņoties” laidiens, ko būs iespējams iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās un izdevniecības „Musica Baltica” tirdzniecības vietās, lai blēņošanās nekad nebeigtos.

Pēc koncerta Kultūras pils „Ziemeļblāzma” Kamerzālē mazos apmeklētājus gaidīs Ziemassvētku vecītis un rūķi, aicinot kopīgi dancot un iet rotaļās.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Jaunākie raksti