Gunta, Ginta, Gunda

Jelgavas bigbends, Ieva Kerēvica un Intars Busulis ielūdz uz džeza koncertprogrammu

Sestdien, 1. novembrī pulksten 18, Liepājas Olimpiskajā centrā, Jelgavas bigbends ielūdz uz džeza koncertprogrammu, kas veltīta Gordona Gudvina Daiļradei.

Jelgavas bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā ik sezonu sagatavo vairākas jaunas koncertprogrammas, ar vien dziļāk iepazīstot džeza mūzikas saknes, tradīcijas, attīstības līkločus un mūsdienu tendences. Šoreiz programmas centrā Holivudas komponista, aranžētāja, diriģenta, pianista un saksofonista Gordona Gudvina (Gordon Goodwin) daiļrade.

Gudvins, kura mūzika dzirdama tādās pasaules popularitāti guvušās filmās kā Armageddon, Enemy of the State, The Majestic u.c., kā arī animācijas filmās Tom and Jerry un The Incredibles lieliski prot apvienot džeza mūzikas stilistiku ar jebkuru citu mūzikas stilu un žanru. Savā radošo eksperimentu "laboratorijā", džeza orķestrī The Big Phat Band, Gudvins izkopis savu, tieši viņu raksturojošu rokrakstu, kas nu jau pazīstams un atzīts visā pasaulē.

Jelgavas bigbends koncertā daudzveidīgi atklās komponista un aranžētāja Gordona Gudvina talantu, sākot ar džeza pirmsākumiem, Count Basie stila skaņdarbu Count Bubba’s Revenge, turpinot ar klasiku, Too Close For Comfort, līdz pat sarežģītām oriģinālkompozīcijām, The Jazz Police, Backrow Politics, Cot In The Act un Samba del Gringo.

Dziedātāja Ieva Kerēvica ar panākumiem piedalījusies vairākos mūzikas konkursos (Sony Jazz Stage 2004, Lady Summertime, Stage number one, "Tu esi pamanīts" un "Liepājas Dzintars"), laika gaitā kļūstot par vienu no vadošajām džeza vokālistēm Latvijā. Kopš savas solo karjeras pirmsākumiem sadarbojusies ar Jelgavas bigbendu, kopā uzstājoties ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs – Vācijā, Somijā, Čehijā un Meksikā.

Latviešu mūziķis, dziedātājs un trombonists Intars Busulis ir daudzu konkursu laureāts, bijis arī raidījumu vadītājs radio SWH. Piedalījies džeza festivālos, mūziklu iestudējumos, dažādu žanru koncertos kopā ar vairākiem Latvijā atzītiem mūziķiem un orķestriem, izdevis četrus solo albumus. Iesaistoties dažādu žanru projektos kā dziedātājs un trombonists, neatņemams Busuļa muzikālā ceļa virziens ir džezs, ko mākslinieks realizē arī kopā ar Jelgavas bigbendu.

Jaunā, daudzsološā dziedātāja Līva Dumpe pašlaik vēl mācās Rīgas Doma kora skolā pie atzītās džeza vokāla pedagoģes Ingas Bērziņas, kas izaudzinājusi ne vienu vien Latvijas džeza zvaigzni. Līva piedalījusies vairākos konkursos, kas attīsta jaunās mūziķes talantu un spējas. Muzicēšana kopā ar Jelgavas bigbendu jaunietei ir jauna pieredze un loģisks solis profesionālajā attīstībā.

Koncerts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā.

Jaunākie raksti