Aldonis, Agija

Māris Sirmais un koris „Latvija” aicina uz Rīgai veltītu koncertu

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un Māris Sirmais sadarbībā ar Latvijas Radio 3 programmu „Klasika” aicina uz kādu īpašu muzikālu notikumu Rīgas Domā 29. oktobrī pulksten 19.

Rīgai Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadā ir unikāla iespēja piedāvāt savas kultūras dzīves nedēļu Eiroradio īpašā projektā, kas norisināsies no 27. oktobra līdz 2. novembrim. Šajā nedēļā ik vakaru Latvijas Radio 3 "Klasika" pārraidīs kādu koncertu, kas reprezentē Latvijas mākslinieciskos kolektīvus starptautiskajā mūzikas arēnā.

29. oktobra vakarā Rīgas Domā kora „Latvija”, diriģenta Māra Sirmā un lielisku solistu izpildījumā izskanēs Džona Tavenera „Svyati”. Īpašs prieks, ka čella solopartiju atskaņos izcilā latviešu čelliste Marta Sudraba.

Martas Sudrabas čella solo būs dzirdams arī Ērika Ešenvalda skaņdarbā „In Paradisum”. Alta solo atskaņos Pēteris Trasūns. Komponists par savu darbu saka šādus vārdus: „Miera apgarots, eņģeļu pavadīts un gaišuma caurstrāvots ir cilvēka ceļš uz paradīzi. Un tādi ir arī vārdi, kas rodami „In Paradisum”. Un šķiet, pavīd eņģeļu spārnu vēdas, dzirdamas eņģeļu balsis, viņu dziesma.

Gijas Kančeli darba „Amao omi” nosaukums tulkojumā no gruzīnu valodas nozīmē „Bezjēdzīgais karš”. Šī opusa atskaņojumā korim „Latvija” pievienosies Rīgas Saksofonu kvartets.

Koncerta izskaņā būs dzirdams Riharda Dubras opuss „Accedite gentes”. Tas jau vairākkārt izskanējis Latvijā kora izpildījumā. Solisti būs Kristīne Adamaite (ērģeles), Pēteris Trasūns (alts), Jānis Porietis (trompete), Edgars Bārzdiņš (trompete) un Edgars Saksons (sitaminstrumenti). Skaņdarbā izmantoti arī kormūzikas skaņdarbos retāk sastopami instrumenti – svilpavnieki un lietus koki.

Jaunākie raksti