Jurģis, Juris, Georgs

„Origo Summer Stage” aicina uz „Saulkrasti Jazz” bezmaksas koncertu

Šo ceturtdien, 24.jūlijā Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo” vasaras kultūras aktivitāšu centra „Origo Summer Stage” ietvaros bezmaksas koncertā būs iespējams ieskatīties daļā festivāla „Saulkrasti Jazz 2014” programmas.

Uz „Origo Summer Stage” skatuves sākot no 17:00 muzicēs gan festivāla ārvalstu viesi – grupa „Roman Vertiagin Quartet”(Krievija/Ukraina) un „Made in 234”(Lietuva), gan pašmāju mūziķi – grupa „Coolmans Report”. Romāna Vertjagina (Roman Vertiagin) kvartets apvieno lieliskus džeza māksliniekus no Krievijas un Ukrainas. Šie mākslinieki spēj radīt īpašu džeza mūzikas gaisotni, kas ir priecējusi džeza mūzikas mīļotājus uz daudzām pasaules džeza mūzikas skatuvēm. Džeza ansamblis "Made In 234" no Balys Dvarionas mūzikas skolas Lietuvā džezu uztver, kā savas mīļākās spēles spēlēšanu. Grupa radīta 2012. gadā, kad muzikālā savienībā apvienojās skolas džeza un brasa skolnieki, kuri arī paši par sevi ir aktīvi un apbalvojumus ieguvuši solisti. Jaunie džeza mūziķi ir bagātīgi apveltīti ar entuziasmu, rotaļīgumu un enerģiju. Savukārt «Coolmans Report» ir blues/fusion grupa no Latvijas, kas dibināta 2011. gadā. Grupas sapnis un mērķis ir mūzika kā mākslas forma, kas nekad nedrīkst zaudēt savu attīstību un patiesumu – to arī mākslinieki mēģina panākt, kombinējot blūzu ar modernās mūzikas pamatiem, kā arī citiem žanriem.

XVII starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls Saulkrasti Jazz 2014 norisinās Minhauzena Undā, Saulkrastos no 21.jūlija līdz 26.jūlijam, un tajā šogad uzstāsies izcili džeza mūziķi no 15 pasaules valstīm. Ierasti festivāla ietvaros notiks arī džeza meistarklašu nometne, kurā pieredzējušu pasniedzēju vadībā džeza mūzikas smalkumus apgūs jaunieši no Latvijas un kaimiņvalstīm.

„Origo Summer Stage” jau vasaras pirmajā pusē Rīgas iedzīvotājiem un viesiem deva lielisku iespēju ielūkoties dažādu kvalitatīvu festivālu – "Artissimo", „Rīgas ritmi”, starptautiskā militāro orķestru festivāla, Pasaules koru olimpiādes – programmās. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros sešas dienas uz “Origo Summer Stage” skatuves bija iespēja redzēt līdz šim vērienīgākās Pasaules koru olimpiādes, kas šogad notika Rīgā – Eiropas kultūras galvaspilsētā 2014, Draudzības koncertus.

Jaunākie raksti