Aldonis, Agija

Introvertās mākslas festivālā koncertēs čellists Metjū Bārlijs

No 15.līdz 18.jūlijam Rīgā un Vecgulbenes muižā norisināsies Introvertās mākslas festivāls. Tā īpašais viesis būs britu čellists Metjū Bārlijs (Matthew Barley), kura solokoncertu varēs baudīt 15.jūlijā plkst.20.30 Rīgas Sv.Pētera baznīcā. Introvertās mākslas festivāls „Ad Lucem” (latīn.-„uz gaismu”) ieinteresēs tos, kuri meklē atbildes uz būtiskajiem jautājumiem – kas es esmu? kurp es virzos? Festivāla programmas (jau kopš 2002. gada) tiek veidotas ar mērķi dot atelpas brīdi katra cilvēka trauksmainajā ikdienā, ļaut sakārtot domas, ieklausīties sevī.

„Pasaules drosmīgākais čellists!”, „Vārdiem neaprakstāma spēle!”, „Šokējošais čells!” - tie ir laikrakstu virsraksti, kas pavada M. Bārlija radošumu visā pasaulē. Mūziķis tiešām ir ievērojams ar savu brīvību - uzdrīkstēšanos pārkāpt dažādas robežas un rāmjus, ko tam palīdz viņa virtuozā čella spēle, apbrīnojamās improvizācijas spējas, atvērtība dažādiem eksperimentiem un citām kultūrām, un patiešām dziļa lietu būtības izpratne.


Pats mūziķis saka: “Esmu pārliecināts, ka pievēršoties vairāk sirdij, kur cilvēkā mūzika rodas, un mazāk mūzikas ‘ietērpam’ – stilam, tradīcijām, valodai, ikvienam atklāsies ļoti bagāta klausīšanās pasaule”. 



M. Bārlijs regulāri sniedz koncertus pasaules lielākajās koncertzālēs, apceļojot ap 50 valstu ar solokoncertiem un uzstājoties kā solistam kopā ar ievērojamiem pasaules orķestriem, iesaistoties dažādos elektroniskās mūzikas projektos, muzicējot kopā ar dzīvesbiedri, pasaulslaveno vijolnieci Viktoriju Mullovu un džeza pianistu Džulianu Džozefu (Julian Joseph) u.c.



2010. gada 14. maijā Londonā, Kings Place koncertzālē notika Metjū Bārlija jaunā albuma Constant Filter atvēršanas koncerts. Tas ir mūsdienu komponista Džona Metkāfa (John Metcalfe) mūzikas albums, kas komponēts tieši Bārlijam. Džonu Metkāfu vieno cieša sadarbība ar Pīteru Geibriēlu – albuma Scratch My Back tapšanā, kā arī jaunajā projektā The New Blood Tour 2010, kur orķestris un tā instrumentācija ir Metkāfa pārziņā. Pasaules tūre ar leģendāro zvaigzni sākās jau 2010. gada martā Parīzē, Berlīnē un Londonā. 

Koncerta „Vakara meditācija čellam” (pianiste Herta HANSENA) programmā Džona Metkāfa skaņdarbi elektriskajam čellam un datoram (pirmatskaņojumi Latvijā!), J.S. Bahs, S. Rahmaņinovs R. Šūmanis un A. Pērts.

Introvertās mākslas festivāls „AD LUCEM” ietvaros Metjū Bārlija koncertēs arī no 17. jūlija plkst. 23:00 līdz 18. jūlija plkst. 07:00 Vecgulbenes muižā - koncerts „Nakts meditācija”.

Biļetes uz Introvertās mākslas festivāla „Ad Lucem” 2010 koncertiem var iegādāties:
- Biļešu Serviss pārdošanas vietās visā Latvijā vai www.bilesuserviss.lv
- Biļešu Paradīze pārdošanas vietās vai www.bilesuparadize.lv
- pirms koncertiem norišu vietās

Studentiem un pensionāriem ieejas biļetes pieejamas par zemāku samaksu.

UZMANĪBU! Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja aizliegta! Lūdzam uztvert šo ierobežojumu ar sapratni, ņemot vērā festivāla specifiku.

Papildu informācija un biļešu rezervēšana pa tālr. (+371) 29470881
Vairāk informācijas: http://www.adlucem.info

Jaunākie raksti