Jurģis, Juris, Georgs

Koncerts „Mana zeme – zemīte skaistā” Mežaparkā

Mežaparka Lielajā estrādē 10. jūlijā plkst. 19.00 sāksies koru koncerts „Mana zeme – zemīte skaistā”, kurā skanēs gan tautā iemīļotas, gan jaunas melodijas. Pēc koncerta stundas garumā notiks publikas un svētku dalībnieku sadziedāšanās. Uzstāsies arī solisti – Renārs Kaupers, Aisha, Jānis Apeinis, Paula Dukure, Miks Dukurs, Kārlis Būmeisters un citi.

Koncertā piedalīsies 332 kori ar vairāk nekā 12 600 dalībniekiem, 24 pūtēju orķestri ar 900 mūziķiem, seši tautas deju kolektīvi ar vairāk nekā 450 dejotājiem un 31 bērnu un jauniešu folkloras kopa ar 440 dalībniekiem.

Koncertā svinīgu uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Skanot tūkstošiem bērnu un jauniešu balsu, koncerts izskanēs kā muzikāla ziedu buķete, kas godinās svētku 50. gadu jubileju. Tiks izpildītas zināmas dziesmas, kuras nav zaudējušas savu nozīmi arī šodien, kā arī mūsu komponistu Imanta Kalniņa, Ērika Ešenvalda, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča un Artura Maskata jaunās dziesmas. Pirms koncerta Mežaparka Lielās estrādes teritorijā notiks folkloras kopu dalībnieku rotaļas un sadancošanās ar publiku.

Koncerta izskaņā tiks paziņots Koru Lielās balvas ieguvējs. Balvu pasniegs Maestro Raimonds Pauls un X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Apvienoto koru virsdiriģenti ir Kaspars Ādamsons, Līga Celma, Gints Ceplenieks, Jānis Erenštreits, Eduards Grāvītis, Mārtiņš Klišāns, Arvīds Platpers, Romāns Vanags, Jevgēņijs Ustinskovs. Savukārt apvienoto pūtēju orķestru virsdiriģenti būs Haralds Bārzdiņš, Agris Celms, Andris Muižnieks. Goda viesi - Jānis Dūmiņš, Pauls Kvelde, Jānis Sprancmanis, Ēvalds Siliņš, Roberts Zuika, Helēna Lazarēviča, Alfrēds Cinovskis.

Koncerta radošajās grupā ir koncerta mākslinieciskais vadītājs Arvīds Platpers, režisore Mirdza Zīvere, režisora asistents Jānis Baltiņš, scenogrāfs Ivars Mailītis, māksliniece Inese Mailīte, deju virsvadītājs Jānis Purviņš, folkloras kopu koordinatore Māra Mellēna, pūtēju orķestru koordinators Egīls Šķetris, Tehniskais direktors Juris Kaufelds, asistente Iveta Ārgale, projekta vadītāja Rita Platpere. Koncerta programmas vadītāji - Ieva Aniņa un Emīls Kivlenieks.

Nākot uz koncertu, visi skatītāji lūgti ievērot noteikumus, kas norādīti biļetes otrajā pusē. Atgādinām, ka koncertā ir aizliegts ienest lietussargus. Mežaparka estrādes teritorijā skatītājiem būs iespēja fotografēt košos bērnu un jauniešu priekšnesumus, bet lūgums neņemt līdzi uz koncertu fotokameras ar tādu tehnisko aprīkojumu, kas varētu traucēt apkārtējiem baudīt pasākumu.

Pēc koncerta Rīgas pilsētas sabiedriskais transports (trolejbusi, tramvaji, autobusi) kursēs līdz plkst. 2.00, kā arī tiks palielināts transportlīdzekļu skaits.

Skatītājiem neklātienē būs iespēja vērot koncertu Latvijas Televīzijas 1 kanālā. Koncerta translācija būs arī Latvijas Radio.

Vairāk par svētkiem: www.dziedundejo.lv

Jaunākie raksti