Laura, Jadviga

Intara Busuļa & Jerusalem Jazz Band koncerts

No 2010.gada 30.marta līdz 5.aprīlim Latvijā uzstāsies slavenais Izraēlas etniskā džeza ansamblis „The Jerusalem Jazz Band”. Šajos vakaros jums būs unikāla iespēja baudīt īstas džeza mūzika pērles izcilu mūziķu izpildījumā. Jūs sagaidīs brīvība, prieks un iedvesma virtuoza džeza priekšnesuma pavadījumā.

To 1985-ajā gadā dibinājis Boris Gammers – komponists, aranžētājs, klarnetes un saksofona virtuozs, visu džeza stilu eksperts, un šogad ansamblis atzīmē savu 25-o jubileju.
 Katra grupas dalībnieka izcilās muzikālās dotības un grupas dedzīgā un aizrautīgā muzicēšana Jerusalem Jazz Band ir palīdzējusi iegūt starptautisku atzinību. 
Savas ilgās karjeras laikā Boris Gammers un viņa ansamblis ir uzstājies daudzos džeza pasākumos un starptautiskos džeza festivālos visā pasaulē, un pat kopā ar tādām džeza zvaigznēm kā Diziju Gilespiju (Dizzy Gillespie), Oskaru Pītersonu (Oscar Peterson), Čiku Korea (Chick Corea) un Maiklu Brekeru (Michael Brecker). 
Gammers pats ir Jeruzalemes Rubīna mūzikas akadēmijas (Rubin Academy of Music in Jerusalem) pasniedzējs un ir izaudzinājis vairākas džeza muzikantu paaudzes Izraēlā. 
Pāris gadus atpakaļ dzirdot Intara Busuļa uzstāšanos kādā džeza festivālā, Gammeram radās ideja par kopīgu radošu projektu, kuru tagad realizē kompānija „Art Management” ar Izraēlas vēstniecības atbalstu. 
Jerusalem Jazz Band ir viena no pirmajām pasaulslavenajām grupām, kas ievēroja talantīgo latviešu dziedātāju, viņa nebijuši straujo izaugsmi un sapludināja viņa vokālā džeza kompozīcijas ar savu instrumentālo programmu. 


Koncerti notiks: 


30.03. – Valmierā (Kultūras centrā), 31.03. – Ventspilī (Kultūras centrā), 03.04. – Jelgavā (Kultūras centrā), 01.04. – Rīgā – Lielajā Ģildē, 04.04. – Liepājā (Olimpiskajā centrā).

Biļetes: „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā  www.bilesuparadize.lv.
Papildus informācija pa tālr. 29533075

Jaunākie raksti