Mintauts, Alfs, Bernandeta

Saksofonu kvartets „Quatuor Machaut” koncertcikla „Iededz gaismu” ieskaņā

Ceturtdien, 4. oktobrī plkst 19.00 viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē, Liepājā ar saksofonu kvarteta “Quatour Machaut” koncertu ieskandināsim koncertciklu “Iededz gaismu”, kas ik gadu rudens un ziemas tumšajos mēnešos iepriecina liepājniekus un pilsētas viesus ar džeza un kamermūzikas koncertiem.

Franču saksofonu kvartets “Quatour Machaut” mūzikā atradis savu unikālo pieeju agrīnās polifoniskās mūzikas un improvizācijas kombinācijā. Kvarteta mājvieta ir Orleāna, Francijā. Viņi ir aktīvāko Francijas džeza skatuves mūziķu apvienības “Tricollectif” dalībnieki. Liepājā kvartets viesosies Baltijas tūres ietvaros. Vēl kvartetu būs iespējams dzirdēt Madonā un Lūznavas muižā.

Saksofonu kvarteta “Quatuor Machaut” tika izveidots 2011. gadā. Tā nosaukums izvēlēts par godu komponistam Gijomam de Mašo (1300–1377). Pēc tam, kad saksofonists Kentēns Biardo (Biardeau) sev atklāja Gijoma de Mašo pirms vairāk nekā 600 gadiem sacerēto skaņdarbu “Mūsu Dievmātes mise” (Messe de Notre Dame) vīrieša balsij, mūziķi izbrīnīja tā mūsdienīgums. Vēloties apmierināt savas slāpes pēc šajā skaņdarbā ietvertās muzikālās izdomas, bagātās harmonijas, ritma spēles un improvizācijas apzināšanas, Kentēns ap sevi sapulcināja vēl citus saksofonistus – Simonu Kuratjē (Couratier), Fransisu Lekuentu (Lecointe) un Gabrielu Lemēru (Lemaire), lai piedāvātu savu minētās mises lasījumu saksofonu kvarteta izpildījumā un radītu īpašu Mašo veltītu programmu.

Biļetes uz nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti