Gunta, Ginta, Gunda

Latvijā viesosies jauniešu koris „molto cantabile” no Šveices

Jūlija nogalē ar programmu „Ūdens skaņas un klusums” divos koncertos 23. jūlijā Siguldā un 25. jūlijā Rīgā viesosies jauniešu koris no Šveices „molto cantabile”.

Molto cantabile mūzikā nozīmē dziedoši, plūstoši, gludi un līgani. Koris savās programmās ietver nevis esošos kora mūzikas standartus, bet meklē savdabīgo, īpatnējo, jaunatklāto vai senaizmirsto. Gados jaunais kora diriģents Andreass Felbers (1983) saka, ka viņa koris strādā pie tā saucamās „mistiskā dzirdēšanas” – ar izaicinājumu sniegt klausītājiem to mūzikas piedzīvojumu, kas ir ārpus nošu raksta.

Jau kora „molto cantabile” pirmo lielo iznācienu Lucernas koncerthallē 2003. gadā raksturoja īpaša vokālā saskaņa. Salīdzinoši īsā laika periodā ir sasniegti nozīmīgi starptautisku konkursu lauri Tolosā (Spānija), Špitālē (Austrija), Marktoberdorfā (Vācija). Īpaši nozīmīgs korim ir arī uzaicinājums uzstāties Kārnegija zālē Ņujorkā (ASV). Koris ir uzstājies daudzviet Viduseiropā, tostarp arī Prāgas, Budapeštas un Ļubļanas koncertzālēs. Skaņas tīrību un kvalitāti apliecina arī septiņi izdotie kompaktdiski.

Šajā sezonā koris pievērsies „Pasaules ūdens dienu” tematikai. Ūdens kā dzīvības pirmais un galvenais elements, ūdens skaņas un ūdens klusums mūsu nemierīgajā ikdienā… Programmu „Ūdens skaņas un klusums” koris šovasar piedāvā arī Baltijas kormūzikas klausītājiem.

Kora „molto cantabile” koncerti notiks pirmdien, 23. jūlijā, plkst. 18.00 Siguldas katoļu baznīcā un trešdien, 25. jūlijā, plkst. 13.00 Rīgas Anglikāņu baznīcā.

Koncertos piedalīsies arī ērģelnieks un pianists Pīters Solomons.

Programmā ietverti Semjuela Bārbera, Johannesa Brāmsa, Knūta Nīsteta, Morisa Ravela, Metjū Herisa un Mozus Hogana skaņdarbi.

Ieeja koncertos ir bez maksas.

Jaunākie raksti