Gunta, Ginta, Gunda

Robija Viljamsa skatuves partneris uzstāsies Jūrmalā

Spilgtais solists un vijolnieks no Vācijas – Baptiste Pawlik, kas ir sadarbojies gan ar Robiju Viljamsu, gan Selīnu Dionu, uzstāsies, kopā ar savu mūzikas ansambli Trio Paris Royale 15. augustā, Jūrmalā, festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” ietvaros. Instrumentālajā koncertā izskanēs kompozīcijas franču café stilā, čigānu džezs, tango un melodijas no tādu zvaigžņu repertuāra kā Coldplay un Maikls Džeksons.

15. augustā, ar lielisku koncertu noslēgsies 14. starptautiskais mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”. Tajā galvenais varonis būs vijolnieks un talantīgais aranžētājs no Vācijas – Baptiste Pawlik, kurš ir uzstājies ar daudziem pasaules slaveniem izpildītājiem, tostarp arī Robiju Viljamsu un Selīnu Dionu. Turklāt, Baptiste Pawlik ir uzstājies arī Vatikānā pēc Pāvesta Benedikta XVI personīga uzaicinājuma. Šodien, ne vien apbrīnojami talantīgais, bet arī temperamentīgais un harizmātiskais  Baptiste Pawlik, tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem vijolniekiem pasaulē, kurš savās uzstāšanās prasmīgi apvieno dažādu mūzikas žanru melodijas vienā lakoniskā kompozīcijā, uz kuru zāle vienmēr atbild ar vētrainām emocijām.

Baptiste Pawlik uzstāsies kopā ar savu mūzikas ansambli Trio Paris Royale, kurā piedalās arī ģitārists Tino Kāls (Tino Kahl) un bass-virtuozs Mihaels Kerauss (Michael Kehraus). Koncerta programma ietver dažādus mūzikas žanrus un virzienus: no franču café stila mūzikas un čigānu džeza līdz tādu leģendu kā Maikls Džeksons un Colplay skaņdarbiem. Koncerta kulminācija būs slavenā tango "Por una Cabeza" neticamais izpildījums (no spāņu valodas – "Pazaudētā galva"), kas no pirmajām notīm aizrauj un atsauc atmiņā juteklīgo deju no Al Pačino un Gabriela Anvaras filmas "Sievietes smarža" un rosina domas par kaisli un laimi piedzīvot neprātīgu mīlestību.

Kā īpašs pārsteigums latviešu publikai būs autor-interpretācijas slavenām latviešu tautasdziesmām, kuras mūziķi no Trio Paris Royale ir īpaši sagatavojuši šim koncertam. Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” saviem viesiem 15.augustā, kā vienmēr, Dzintaru koncertzālē nodrošinās aizraujošu ceļojumu laikā un pozitīvas emocijas.

Biļetes uz festivālu “Summertime – aicina Inese Galante” pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī mājaslapā www.bildesuparadize.lv. Detalizētāka informācija par festivāla koncertprogrammu meklējiet mājaslapā www.festivalsummertime.com.

Jaunākie raksti