Gunta, Ginta, Gunda

Trīs Osokini ar jaunu programmu atgriežas Dzintaru koncertzālē

26. jūlijā trīs izcilie Osokinu dinastijas pianisti sniegs koncertu “Jūrmalas Festivālā” Dzintaru koncertzālē, nu jau trešo reizi pulcējot skatītājus vasaras lielākajā notikumā klasiskajā mūzikā. “Trīs Osokinu” koncertu programma vienmēr ir krāšņa un ar plašu muzikālo diapazonu.

Tieši uz Dzintaru koncertzāles skatuves notika pirmais leģendārais “Trīs Osokinu” koncerts, un pianistiem ir liels prieks atgriezties šeit arī šovasar, piedāvājot jaunu un daudzveidīgu programmu, kas ietvers skaņdarbus no Baha klavierkoncertiem līdz pat Rahmaņinova un Ravēla sarežģītajām un izsmalcinātajām partitūrām. Šoreiz koncerta programma atšķirsies ar to, ka koncerta sākumā un beigās pianisti muzicēs kopā ar orķestri, bet nemainīgi koncerts ļaus iepazīt, cik spilgta individualitāte ir katrs no mūziķiem. Katrs “Trīs Osokinu” koncerts Osokinu dinastijas pianistiem ir liels izaicinājums, jo tiek gatavoti īpaši pārlikumi divām un trim klavierēm. Šajā koncertā pirmo reizi būs dzirdami visu trīs pianistu veidoti pārlikumi.

Sergejs Osokins par ģimenes satikšanos koncertos uz vienas skatuves saka: “Man kopīgais koncerts ar dēliem ir divkārši svētki: profesionālie un ģimenes svētki. Turklāt šī prieka un pacēluma izjūta attiecas ne tikai uz pašu uzstāšanos, bet arī uz visu koncerta sagatavošanas laiku – sākot ar ieceri, repertuāra izvēli un programmas izveidi. Mums ne tik bieži izdodas sapulcēties kopā, un šī ģimenes, dziļi personiskās saskarsmes un tai pat laikā kopīga radošā darba apvienojums sniedz retu, ne ar ko nesalīdzināmu prieku.”

“Vienmēr prieks satikt tuvus cilvēkus, it īpaši uz vienas skatuves! Man mūsu kopējie koncerti katru reizi izraisa tikai jaunas emocijas, paplašina redzesloku un jauc robežas,” piebilst Georgijs Osokins.

Andrejs Osokins papildina: “Man “Trīs Osokinu” koncerti ir ļoti īpaši, jo katrā no tiem katra pianista spilgtā individualitāte, enerģija un dvēsele papildina pārējos, kopā veidojot unikālu un nevienā citā koncertā neredzētu saskaņu. Šī īpašā atmosfēra veidojas arī pateicoties brīnišķīgajām Yamaha CFX klavierēm, kas tiks atvestas no Polijas speciāli šim koncertam. Muzicēt kopā ar brāli un tēvu ir neaprakstāms prieks, bet arī ļoti liela atbildība, jo katra koncerta publika sagaida īpašu notikumu ar krāšņu programmu, tādēļ tai ir jābūt ļoti pārdomātai, daudzveidīgai un jāveido kāpinājums līdz pat spilgtai kulminācijai koncerta beigās.”

2018. gada sākums pianistiem ir ļoti īpašs, jo klajā nāca pirmais Osokinu studijas albums “Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā”, kas veltīts latviešu klaviermūzikas jau zināmiem un vēl neatklātiem šedevriem un kas klausītājiem tika prezentēts krāšņā koncertā Latvijas Nacionālajā operā. Februārī izcilie mūziķi sniedza koncertus Polijā, kā arī Sergejs Osokins pasniedza meistarklases un ar solokoncertu uzstājās Diseldorfā Vācijā. Šiem notikumiem sekoja Georgija Osokina koncerti Vācijā kopā ar orķestri “Mitteldeutsche Kammerphilharmonie”, savukārt martā un aprīlī pianists uzstājās ar vijolnieku Gidonu Krēmeru un čellisti Giedri Dirvanauskaiti koncertos Latvijā un Vācijā.

Šī gada pavasarī Andrejs Osokins uzstājās solokoncertos Berlīnē un Ņujorkā un kopā ar dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo ar koncerttūri “No Baltijas uz Atlantiju” viesojās lielākajās ASV pilsētās. Maijā Andrejam Osokinam tika pasniegts Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas goda apbalvojums, ieceļot pianistu par Akadēmijas Asociēto biedru.

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās “Biļešu paradīze” kasēs.

Jaunākie raksti