Aldonis, Agija

Mihails Kaziņiks aicina uz nakts mistēriju „Mocarts un Saljēri. Negaidīts skatījums”

2.martā plkst.20:00 Torņakalna baznīcā (Torņakalna ielā 3/5) ikgadējo Mihaila Kaziņika dienu ietvaros skanēs nakts mistērija “Mocarts un Saljēri. Negaidīts skatījums”.

Šāda formāta koncerti notiek tikai Rīgā – pilsētā, kur vai ik uz soļa dzirdama dižu komponistu ērģeļmūzika. Mūzikas varenums un dievnama neatkārtojamā atmosfēra iedvesmo Mihailu Kaziņiku nakts mistērijas veltīt aizvien jaunām tēmām. 2016.gadā tas bija stāsts par Dieva un Nelabā cīņu klasiskajā mūzikā, savukārt 2017.gadā – par neprātīgiem ģēnijiem mūzikā un literatūrā. Šogad klausītājiem tiks atklāts ievērojamā komponista Volfganga Amadeja Mocarta noslēpums.

“Viens no vairāk apspriestajiem jautājumiem pasaulē ir: vai Saljēri noindēja Mocartu?” stāsta Mihails Kaziņiks. “Vairums pētnieku apgalvo, ka Saljēri Mocartu nenogalināja. Tikmēr citi paliek nelokāmi – nogalināja! Lai nu kā, iespējamība, ka nogalināja, paliek. Noindēja, taču ne ar indi. Atbildi uz šo jautājumu jums sniegs mūzika. Visneticamākā un neparastākā!”

Nakts mistērijā piedalās:

Balss: Mihails Svetlovs (bass, ASV), Monika Makdonalda (soprāns, ASV), Jūlija Vasiļjeva (soprāns, Latvijas Nacionālā opera)

Vijole: Gidons Grinbergs (Latvija), Dainis Medjaņiks (Latvija/Vācija)

Klavieres: Staņislavs Solovjovs (Krievija)

Čells: Rihards Štrauss (Latvija)

Ērģeles: Larisa Carjkova, Ingūna Grīnberga (Latvija)

Latvijas Nacionālās operas mākslinieki un starptautiskā konkursa “Uzlecošās zvaigznes” uzvarētāji.

Vairāk par Mihaila Kaziņika dienu programmu:
http://ict-stars.eu/
https://www.facebook.com/events/103698873781972/

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Jaunākie raksti