Mirta, Ziedīte

Rīgas svētku programma „Origo” laukumā: koncertu cikls „Dziesmu tilti”

Ar daudzveidīgiem un krāšņiem koncertiem un spilgtu mākslinieku izpildījumu turpinās “Origo Summer Stage” astotā sezona. Jau šonedēļ, trīs dienas no 18. līdz 20. augustam Rīgas svētku ietvaros norisināsies koncertu cikls “Dziesmu tilti”, kur ar dziesmu un deju priekšnesumiem uzstāsies vairāk nekā 50 dažādi mākslinieciskie kolektīvi. Visus koncertus ikvienam “Origo Summer Stage” apmeklētājam būs iespējams baudīt bez maksas.

“Jau vairāk kā piecus gadus Rīgas svētku ietvaros norisinās koncerti arī “Origo Summer Stage”, kas pēc savas būtības ir unikāla un ļoti svarīga skatuve ar milzīgu sociālu nozīmi. Šeit ir uzstājušies augstas klases mākslinieki, kas sniedz iespēju dzirdēt dažādas muzikālas programmas visām gaumēm. Prieks, ka “Origo Summer Stage” sniedz iespēju ikvienam izbaudīt mūzikas žanru dažādību, tāpēc aicinu ikvienu Rīgas svētku ietvaros doties baudīt visdažādāko muzikālo apvienību lieliskos priekšnesumus,” stāsta Arnis Miltiņš, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras iestāžu programmas vadītājs.

Piektdien, 18. augustā no plkst. 17.00 līdz 20.00 dzirdēsim orķestri “Kladderdatch” no Nīderlandes, mūziķus Antu Eņģeli un Marko Ojalu, VEF Kultūras pils vijolnieku ansambli „Kantilēna” Rīgas Kultūras un atpūtas centra „Imanta” vokālo ansambli „Fortūna”, Aleksandru Kazakovu un folkgrupu „Da'Ba” un instrumentālo trio ģitārista Reiņa Jaunā vadībā.

Sestdien, 19. augustā no plkst. 12.00 līdz 20.00 uz „Origo Summer Stage” skatuves ar priekšnesumiem uzstāsies 30 labākie Rīgas pilsētas mazākumtautību amatiermākslas kolektīvi. Apmeklētājus priecēs poļu, vācu, krievu, baltkrievu u.c. tautu jauktie kori un vokālie ansambļi, tautas instrumentu orķestri un ansambļi, tautas dziesmu un deju ansambļi, deju grupas, kameransambļi, bērnu un jauniešu, kā arī senioru ansambļi un citi dalībnieki. Koncerta dalībniekiem būs iespēja izkustēties un ielocīt kājas tautas deju soļos “Danču kluba” vadībā.

Svētdien, 20. augustā no plkst. 12.00 līdz 18.00 „Origo Summer Stage” visas dienas garumā uzstāsies bērnu, senioru un ģimeņu muzikālās apvienības. Bērni un solisti no vokālie ansambļi - “Podziņas” “Tu un es”, “Pumpuriņi”, “Poppy”, “Momo”, “Tev un man”, deju grupas “7 kvadrātā” un “Touch”, senioru ansamblis “Krētas freskas”, muziķi – operdziedātājs Guntars Ruņģis, perkusionists Nils Īle, bards Aleksandrs Beknazarovs ar ģimeņu pārstāvjiem un dziedātājas māsas Legzdiņas. Koncerta noslēgumā muzicēs grupa “ImantaDimanta un draugi”, kurā darbojas pieci jauni mūziķi, kuri uzauguši latviešu ģimenēs dažādās pasaules malās – Latvijā, Vācijā un Amerikā. Katrs no tiem ir gājis savu muzikālo ceļu, līdz beidzot satikušies, lai veidotu kopīgu mūziku.

"Origo Summer Stage” aicina klausītājus sekot līdzi koncertprogrammai mājaslapā www.summerstage.lv un doties klausīties koncertus gan laukumā pie t/c "Origo”, gan restorānu un kafejnīcu vasaras terasēs „Gan Bei” un „Double Coffee”, kā arī jaunatvērtajā restorāna „LIDO” terasē, kur  "Origo Summer Stage” muzikālo vakaru laikā apmeklētājiem pieejami īpaši piedāvājumi.

Jaunākie raksti