Jurģis, Juris, Georgs

Korporatīvās dāvanas: dāvanas ar apdruku

Biznesa vidē, domājot par nelielām dāvanām īpašos gadījumos, klasisks risinājums ir dažādi priekšmeti ar apdruku. Piemēram, uzņēmuma logotipu vai saukli, kas parasti kalpo kā atgādinājums par kompāniju.

Nelieli sveicieni iepriecinās arī apmeklētājus ikdienā vai iepazīšanās vizītēs ar potenciāliem jaunajiem klientiem un sadarbības partneriem. Bez tam, apdrukātas dāvanas lieliski noder kā motivācija pašu darbiniekiem.

Ko apdrukāt?

Apdrukājamo priekšmetu klāsts korporatīvām dāvanām ir iespējams ļoti plašs. Aplūkojam dažas no tēmām, kas var kalpot ierosmei:
• Apģērbs – apdrukāti T - krekli,  polo krekli, vējjakas, šalles, cepures u.c. ļaus saņēmējam tos valkāt un kļūt par sava veida uzņēmuma reklāmas nēsātāju.
• Trauki – krūzītes, dekoratīvie šķīvji, glāzes.
• Ēdami un dzerami uzmanības apliecinājumi - piemēram, apdrukāti reklāmas saldumi vai apdruka uz ietinamā materiāla. Turklāt tās noderēs ne tikai kā sveiciens svētkos, arī ikdienā, uz biroja galda. Tās būs sīkums, ar ko palutināt apmeklētājus.
• Pulksteņi var kļūt par uzticības un pateicības apliecinājumu, īpaši, ja tiem uzdrukāts simbolisks vēstījums, firmas zīme. Apdrukāt var sienas, galda un rokas pulksteņus.
• Rakstāmlietas – apdrukātas pildspalvas, zīmuļi.
• Praktiski izmantojami dāvinājumi – apdrukātas USB atmiņas kartes, lietussargi, portfeļi, dokumentu mapes,  somas, vizītkaršu etvijas, krūzītes paliktņi atslēgu piekariņi.
• Simboliski nieciņi, kas saistīti ar uzņēmuma darbības specifiku - piemēram, kokapstrādes firmas draugiem patiks miniatūra ēvele, kas reizē kalpo arī kā pudeļu attaisāmais, tipogrāfijas klientus var sveicināt ar nelieliem blociņiem, kuros atrodamas ne tikai tukšas lappuses piezīmēm, bet arī pamatinformācija par uzņēmumu, fotosalonam - bilžu rāmis ar apdruku, apzaļumošanas firmai - miniatūrs puķu podiņš u.t.t.

Apdrukas veidi

Iespējami vairāki drukas veidi, katram no tiem ir savas īpatnības, ko der noskaidrot pirms pasūtījuma izdarīšanas:

• Tiešā digitālā druka ir bez ierobežojuma dizainam un apdrukas materiālam. Šī ir pagaidām modernākā tehnoloģija, kas ļauj apdrukāt visa veida tekstilu. Digitālajā drukā nav ierobežojumu krāsu izvēlē, smalkās detaļās un krāsu pārejās. Šāda apdruka ir spilgta un noturīga. Drukāt var pāri pogām, vīlēm un rāvējslēdzējiem.

• Termo druka tiek izmantota vienas vai divu krāsu apdrukai mazās un lielās tirāžās. Piemērota neliela apjoma pasūtījumiem, ja nepieciešami teksti vai attēli vienā krāsā. Populāra reklāmas apģērbu izdaiļošanā.

• Siestpiede
piemērota lielām tirāžām. Šajā tehnoloģijā logo vai grafisko dizainu iespējams nodrukāt pēc pantoņiem, sekojot uzņēmuma stila grāmatai.

• Tampo druka tiek izmantota prezenteklāmas priekšmetiem - krūzītēm, pildspalvām, zīmuļiem, atslēgu piekariņiem pulksteņiem u.tml. Apdrukājamie materiāli var būt stikls, keramika, plastmasa, āda, koks un metāls. Stiklam un keramikai ir ierobežots drukas laukums un maksimālais krāsu skaits - 4. Ja nepieciešams neierobežots krāsu skaits, ieteicama dekoldruka.

• Foto druka noder fotogrāfiju drukai uz T - krekliem. Tehnoloģijā tiek pārnesta apdrukāta plēve, karsējot to pie auduma.

Noderīga informācija

- Apdrukas cena atkarīga no dizaina, apdrukas lieluma, krāsas un tehnoloģijas. Vidēji apdruka izmaksā 1,00 - 6,00 Ls par vienu apdrukātu priekšmetu.
- Praktiski visi uzņēmumi, kas piedāvā apdrukāt korporatīvās dāvanas, piemēro pakalpojumam atlaidi, kas atkarīga no pasūtījuma apjoma.
- Ja apdrukai nav nepieciešams specifisks dizains vai esat to sagatavojuši paši, pasūtījumu ērti veikt internetā.
- Apdrukai izmantojot fotogrāfijas, nepieciešamas iespējami augstākas kvalitātes bildes, lai dāvana izskatītos labi.
- Apdrukātu apģērbu ieteicams mazgāt līdz 40 grādu ūdens temperatūrā, gludināt no kreisās puses (par gludināšanu der noskaidrot precīzi pie tirgotājiem, jo dažādos drukas veidos gludināšanas ieteikumi mēdz atšķirties).

Jaunākie raksti