Gunta, Ginta, Gunda

11. novembra krastmalā iedegta egle un svētku apgaismojums

Trešdien, 10.decembra vakarā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar folkloras kopu „Laiksne” un „Kokle” ķekatniekiem 11. novembra krastmalā svinīgi iededza Rīgas egli,  kā arī tika ieslēgts pilsētas svētku apgaismojums.

Kā informēja Rīgas domē, pavisam kopumā 2014. gadā Rīgā uzstādīti 2680 LED dekori (zvaigznes, lodes, „pilošās lāstekas”) un 1690 LED virtenes.

Rīgas egle ir iedegta 11. novembra krastmalā - vietā, kur jau vairākus gadus rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti sagaidīt Jauno gadu.

2015. gada sagaidīšanas svinības 11. novembra krastmalā sāksies Vecgada vakarā, 31. decembrī, plkst. 21.00 un plānots, ka tās turpināsies līdz 1. janvāra plkst. 3.00. Tieši pusnaktī notiks krāšņa svētku uguņošana. Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā uzstāsies Pits Andersons, grupa „Ryga”, Andžeja Grauda bungu skolas grupa „Plaukstas”, postfolkloras grupa „Iļģi”, grupas „Labvēlīgais tips” un „Keksi”, dīdžeji Artis Volfs un Egons Reiters.

Savukārt tirdzniecības teltīs būs nopērkami latviešu gadumijas tradīcijām raksturīgi ēdieni un dzērieni, kā arī varēs sasildīties pie dzīvās uguns objektiem.

Jaunākie raksti