Jurģis, Juris, Georgs

Rīgā iedegs Ziemassvētku eglītes

Novembra vidū Tīreļu mežniecībā tika izvēlētas trīs galvenās Ziemassvētku egles. Viena uzstādīta Doma laukumā, otra - 11. novembra krastmalā (pie Akmens tilta), bet trešā - Rātslaukumā.  Plānots, ka svinīgā egles iedegšana Doma laukumā notiks 2. decembrī, savukārt Rātslaukumā – 6. decembrī.

Kopumā Rīgā dažādās vietās tiks uzstādītas vairāk nekā 20 egles, kā arī tiks izpušķotas pilsētā augošās egles. Kā katru gadu, egles tiks izvietotas pie Ziemeļblāzmas pils, Bērnu slimnīcas teritorijā, pie Leļļu teātra un citur. Tostarp šogad svētku kociņi atradīsies arī pie nule rekonstruētās VEF kultūras pils un jaunizveidotā Centra sporta kvartāla Barona ielā.

Izvēlēto Ziemassvētku egļu vietā iestādīja jaunas egles, kas augs. Kopumā šogad vien Rīgas mežos iestādīti vairāk nekā 1,3 miljoni koku stādu, no kuriem aptuveni 200 tūkstoši ir egļu stādi.

Atgādinām, ka pērn Ziemassvētku egle Rātslaukumā tika iedegta ar nebijušu vērienu, sasniedzot Ginesa pasaules rekordu. Egli iededza ar īpašu mehānismu - Rūba Golderga mašīnu, kura bija veidota no 400 dažādiem posmiem.

Jaunākie raksti