Aldonis, Agija

Neparasti adventes vainagi. FOTO

Klāt jau novembris - laiks, kad koku zari kļūst aizvien kailāki, vakari - tumšāki, kad veikalos jūtam piparkūku, mandarīnu un kanēļa smaržu, un kad kopā mijās rudenīgās un Ziemassvētku sajūtas. Un ne tikai. Tas ir arīdzan adventes laiks.

Pavisam iespējams, kāds no šiem netradicionālajiem adventes vainagiem iepatiksies tieši Jums un atradīs vietu arī Jūsu mājā.

1. Adventes svecītes paplātē.
Izskatā vienkārša, tomēr eleganta ideja ir ierīkot ko adventes vainagam līdzīgu koka paplātē. Pa vidu atliek vien ielikt 4 baltas vai kādas citas Jums tīkamas krāsas sveces, savukārt tām apkārt novietot īstus/mākslīgus augus, čiekurus un dažādus citus rotājumus, kas saistās ar dabu un ziemu.

2. Adventes vainags uz koka celma. Arī šī ideja ir nedaudz līdzīga iepriekšējajai, taču patiesībā tajā slēpjas pavisam cita burvība. Galvenais akcents tiek likts uz koka celmu, kas pārskaldīts uz pusēm un pielāgots Jūsu vēlmēm un vietas iespējām.Un tad neparasto adventes vainagu atliek vien izrotāt ar dabas elementiem un 4 svecēm.

3. Adventes svecītes burciņās.
Kurš gan neatceras burciņu trakumu, kas, šķiet, pirms laika bija pārņēmis visus veikalu plauktus un skatlogus? Bet izrādās, tam ir ļoti noderīgs pielietojums netradicionālam adventes vainagam. Nepieciešamas 4 caurspīdīgas vidēja izmēra burciņas, kurās ievietotas sveces. Tad ap burciņu malām apsien brūnu aukliņu. Veikumu var novietot uz garena šķīvja, paplātes vai jebkādas citas virsmas.

4. Adventes svecītes māla podiņos. Nešaubos, ka arī mūsdienās netrūkst īstenu augu mīļotāju, tādēļ šī ideja noteikti daudzus neatstās vienaldzīgus. Viss, kas vajadzīgs, ir 4 māla podiņi, kuros ievietots pietiekams daudzums sūnu. Katrā māla podiņā virs sūnām jāiesprauž pa svecei, tikai pirms aizdedzināšanas jāpārbauda, vai tās turas gana stingri un droši.

5. Adventes vainags ne tikai no skuju koka zariem…
Ikvienam šķiet pierasti, ka adventes vainagu veido skujas. Tomēr nebūtu veltīgi izmēģināt ko pavisam jaunu, proti, savīt to no lapām. Lai kopskatam padarītu bagātīgāku, var vainagā pievienot pavisam citus dabas akcentus - mākslīgus vai īstus ogu ķekarus, čiekurus u.c. Kad pats vainags ir gatavs, viss, kas jāizdara, ir jāiestiprina 4 sveces.

6. Adventes vainags no bumbiņām. Vēl viens ļoti interesants veids, kā veidot vainagu, ir citu pie citas pielīmējot dažāda izmēra koka bumbiņas. Tās atrodamas teju katrā auduma veikalā. Tomēr, iespējams, iet ārpus mājas nemaz nav jēgas, jo kā galveno materiālu var izmantot bumbiņas no krellēm, kas visticamāk jau sen stāv kaut kur dziļi skapī. Viducī jāieliek viena svece, savukārt tai apkārt var novietot pāris dabas elementus. 

Jaunākie raksti