Līksma, Bārbala

Ziemassvētku dāvanu TOP 10

Arī dāvanu izvēlē ir vērojamas savas tendences, jo katru gadu mainoties vajadzībām, vēlmēm, mainās arī dāvanu izvēle un dāvināšanas paradumi. Kādi tie ir šogad?

Kopējā tendence - šogad cilvēki neaizraujas ar simbolisku, nepraktisku dāvanu iegādi, lai tikai dāvinātu dāvināšanas pēc. Vairāk pieprasītas ir praktiski izmantojamas lietas vai interesanti nieciņi, kas nemaksā dārgi, vai arī dāvana tiks gatavota pašu rokām, radot ekonomisku un noderīgu lietu.

1. Pašgatavotas dāvanas. Tās viennozīmīgi šogad ir pirmajā vietā un sevī ietver ļoti daudz ko - ievārījumus, adījumus, tamborējumus, izšuvumus, pašgatavotas rotas, apsveikuma kartītes, putnu barotavas u.tml. Aktuāls jaumums pašgatavoto dāvanu klāstā ir ziepes, ko lej no gatavās masas, pievienojot tai smaržvielas.

2. Praktiskas lietas. Praktiskas lietas parasti tiek dāvinātas tuviem cilvēkiem, par kuriem ir zināms, kas viņiem nepieciešams. Tā ir iespēja reizē dāvināt un cilvēkam piešķirt lietu, kuru viņam patiešām vajadzīga. Kāda sieva savam vīram sakās dāvināt datorkrēslu, lai pie datora pavadītais laiks būtu komfortabls, bet vīri sievām dāvina sadzīves tehniku. Arī silts džemperis būs praktisks un noderīgs ziemas mēnešos.

3. Saldumi. To vieta dāvanu topā ir nemainīga katru gadu. Lai gan šķietami saldumu pakas vairāk saistās ar bērniem, aptaujātie atzīst, ka saldumus labprāt dāvanās saņem un pasniedz arī pieaugušie.

4. Dāvanu karte. Dāvanu kartes noder vienmēr - gan tad, kad nav īsti skaidrs, ko dāvināt, gan tad, kad bez saņēmāja klātbūtnes grūti nopirkt viņam labāko dāvanu.

5. Kalendārs. Klasiskas lietas ir aktuālas vienmēr. Arī šogad. Mazāk oriģināla dāvana ir veikalā pirkts kalendārs, interesantāka - pašu gatavots, fotosalonā individuāli pasūtīts vai vismaz apstrādāts. Patīkami, ja apdāvināmais saņems kalendāru, kurā īpaši atzīmētas viņam un viņa ģimenei aktuālās svinamdienas nākamajā gadā.

6. Grāmata. Dāvinot grāmatu gan vienmēr ir jābūt uzmanīgiem. Ir vismaz aptuveni jāpārzina saņēmēja gaume un grāmatplaukta saturs.

7. Avīzes vai žurnāla abonaments.
Laikraksti šobrīd piedāvā dažādas saistošas abonēšanas akcijas, īpašo atlaižu dienas, kas ir iespēja pasūtināt lasāmvielu visam gadam (vai īsākam periodam) par izdevīgu cenu. Pie tam šādu dāvanu iespējams iegādāties neizejot no mājām.

8. Apdrošināšana. Drošība ir būtiska cilvēkiem, kuri mums dārgi, tāpēc apdrošināšana ir laba dāvana savējiem. Piemēram, AAS "BTA" pat piedāvā iegādāties īpašu dāvanu karti, kas ir jauna iespēja apdrošināšanas nozarē. Iegādājoties dāvanu karti par jebkuru summu sākot no 5 un līdz pat 100 latiem.

9. Digitālais foto rāmītis. Laikā, kad fotogrāfijas elektroniskajā vidē ir ievērojami lielākos apjomos nekā uz papīra, patīkama dāvana ir digitālais foto rāmītis, kura atmiņas kartē ielādē fotogrāfijas, rāmīti novieto pie sienas vai uz galda un tas vienu pēc otras nomaina fotogrāfijas, atgādinot interesantākos brīžus no aizvadītā gada.

10. Alkohols. Pieaugušie svinētāji lielākoties novērtē labu alkoholu. Svētku laikā daudzi dzērieni tiek piedāvāti īpašos iepakojumus- gatavi dāvināšanai. 

Jaunākie raksti