Vēsma, Fanija

Mātes dienā nelielas un noderīgas dāvanas

Maija otrajā svētdienā arī Latvijā atzīmējam Mātes dienu, kurā cenšamies savai mammai piezvanīt, apciemot, pasniegt ziedus un arī sarūpētu dāvaniņu. Turklāt visbiežāk sveicam arī vecmāmiņas, krustmāti vai kādu citu ģimenes sievieti, kura mūs ikdienā atbalsta un sniedz ne mazāku mātišķo siltumu kā mamma.

Mamma priecāsies par jebkuru uzmanības apliecinājumu šajā dienā, tomēr, ja ir iespēja, tad noteikti vērts padomāt par lielāku pārsteigumu, ziediem, dāvanu, rosina veikalu tīkla K-rauta interjera dizaina konsultante Elīna Čaplinska.

Droša iespēja, lai dāvana labi izskatītos, iegādāties dāvanu komplektu. Piemēram K-rauta nopērkams dāvanu komplekts, kurā iesaiņotas četras krūzes un karotes. Ģimenes kopīgās brokastīs, svētku reizēs tas būs kā atgādinājums par bērnu izrādīto uzmanību un sirsnību.

Mammu vai vecmāmiņu iepriecinās Peterhof tējkanna ar 2,5 litru tilpumu. Ērts un ergonomisks rokturis padara tās lietošanu vēl patīkamāku. Ikreiz, kad viņas sāks vārīt ūdeni tējai vai kafijai, noteikti piedomās arī par dāvinātāju.

Mammai pavasarī noteikti vajag uzmundrinājumu un iedvesmu. Te noteikti varētu līdzēt spilgts dekoratīvais spilvens (30X50 cm) ar izšūtu rakstu pieejams dažādās krāsās un izmēros un mājās ienesīs košu pavasara akcentu. Ja esat vairāki bērni, variet katrs uzdāvināt pa tādam spilvenam, un uz mammas dīvāna jau rotāsies koša spilvenu kolekcija.

Interesants interjera papildinājums mājās būs galda lampa, ar dekorācijām violetā krāsā. Simboliski – gaisma un siltums ģimenes sievietēs noteikti raisīs pozitīvas emocijas.

Dāvanu izvēlē variet būt arī radošāki. Ar traukiem – krūzēm (83X92mm) no kolekcijas Dolomite var izveidot pievilcīgu dāvanu komplektu. Vienā kompozīcijā var apvienot arī vairākas krāsas (kopā sešas) un rakstus. Jautra un saulaina noskaņa mammu noteikti iepriecinās ne tikai svētkos, bet arī ikdienā.

Tāpat no šīs Dolomite sērijas var kombinēt sešu krāsu bļodas (125X80mm). Kombinējami arī Dolomite sešu krāsu šķīvji (25 cm diametrs). Vēl šādi var izveidot dāvanu no sešu krāsu uzglabāšanas trauciņiem ar vāciņu.

Ja vēlamies, lai ziedu skaistums mammas mājās ir ilgstošs, tad izvēle var būt mākslīgā orhideja podiņā. Tā ilgi rotās dāvanas saņēmējas interjeru. Orhidejas ir pieejamas vairākās krāsās, dāvanai var izmantot arī citas mākslīgo puķu šķirnes. Taču var izvēlēties arī dažādas dabīgas puķes podiņos, kas ir pieejamas K- rauta veikalos.

Mammām un vecmāmiņām patīk kārtība, ko viņas vienmēr centušās ieaudzināt arī mums. Tādēļ lietu kārtības organizēšanai un uzturēšanai nekad nevar būt par daudz. Piemēram, arī kastes mantu glabāšanai ir laba ideja dāvanai. Tās var izmantot dzijas un šūšanas piederumu glabāšanai vai arī kā kastes apaviem. Kastes K- rauta veikalos atradīsiet vairākās krāsās, izmēros un ar dažādiem rakstiem.

Ne vienmēr maija otrajā svētdienā varam apciemot mammas un vecmāmiņas personīgi. Tādēļ māmiņām sarūpētās dāvanas ērti nogādāt visās Latvijas lielākajās pilsētās var ar Post24 sūtījumu termināļu – pakomātu – starpniecību. Visi Post24 pakomāti atrodas klientiem ērti pieejamās, iecienītās vietās pie lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā un citās 11 lielākajās Latvijas pilsētās – Jūrmalā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Cēsīs, Jēkabpilī, Ogrē, Rēzeknē, Tukumā, Valmierā un Ventspilī. Turklāt Post24 tagad darbojas vienotā Baltijas mēroga tīklā, tāpēc iespējams sasniegt sev mīļos cilvēkus arī ārpus Latvijas robežām. 

Jaunākie raksti